TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сезона им е, штета би било да ги одминете: Неверојатен начин за брзо и лесно чистење калинка/видео

Вечер Прес - 17.10.2020

Сигурно многупати досега сте се откажале од јадење калинки само затоа што ви е тешко да ги чистите. Еден одгледувач на калинки покажува како најлесно и најбезболно да исчистите качинка, додека истовремено се запознавата со нејзината структура и ...

Имаме среќа да живееме во земја каде растат КАЛИНКИ!

Д-р Митов - 17.10.2020

Помеѓу другата свежа, здрава храна, раната есен е препознатлива по своите сочни калинки. Калинката е уникатна овошка која потекнува од Блискиот Исток и пределот на Медитеранот, а за среќа расте и се одгледува и кај нас во Македонија, поточно во ...

Калинката е античко растение кое можете да го одгледувате дома

Градина - 16.10.2020

Калинката е античко корисно растение, свето за многу цивилизации. Семето се сметало за симбол на плодноста. Потекнува од Азија, од каде е пренесено на Балканскиот Полуостров. Калинката е дрво или грмушка.