TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЗЕЛС бара општините да не се враќаат на слободен пазар на струја

Р.С.Европа - 07.12.2022

Општините да поднесат приговор до ЕВН на одлуката да се снабдуваат со струја на либерален пазар. ЕВН, како компанија снабдувач со струја, испратила допис до општините по одлуката на Владата за прогласување кризна состојба во снабдувањето со струја.

ЗЕЛС: Општините да поднесат приговор до ЕВН во врска со снабдувањето се струја

Канал5 - 07.12.2022

Управниот одбор на ЗЕЛС денеска донел заклучок сите општини најдоцна до 1 јануари 2023 година да почнат да се снабдуваат со снабдувач со електрична енергија на либерален пазар, да поднесат приговор до оваа компанија.

ЗЕЛС: Општините да поднесат приговор до ЕВН во врска со снабдувањето се струја на либералниот пазар

24Инфо - 07.12.2022

Управниот одбор на ЗЕЛС денеска донел заклучок сите општини кои добиле допис од ЕВН во кој се бара потрошувачите кои до 1 јануари 2022 година не биле мали потрошувачи, а потоа со реализирана промена на корисник се стекнале со таков статус, најдоцна ...

ЗЕЛС: Општините во оваа енергетска криза се доведуваат до работ на егзистенцијата

Локално - 07.12.2022

Управниот одбор на ЗЕЛС денеска ја одржа 11 седница на која дискутираше за предизвиците од енергетската криза, каде посебно внимание беше посветено на дописот што EVN group го испрати до општините, а е поврзан со Одлуката на Владата на РСМ за ...

Управниот одбор на ЗЕЛС бара Владата да не ги враќа општините на слободниот пазар на електрична енергија

360 степени - 07.12.2022

По обемната дискусија, како што се посочува, Управниот одбор на ЗЕЛС донел заклучок сите општини кои добиле допис од „ЕВН груп“ за враќање на слободниот пазар на електрична енергиј, да поднесат приговор до оваа институција Членовите на Управниот ...

ЗЕЛС: Општините да поднесат приговор до ЕВН во врска со снабдувањето се струја на либералниот пазар

Press24 - 07.12.2022

Управниот одбор на ЗЕЛС денеска донел заклучок сите општини кои добиле допис од ЕВН во кој се бара потрошувачите кои до 1 јануари 2022 година не биле мали потрошувачи, а потоа со реализирана промена на корисник се стекнале со таков статус, најдоцна ...

Управниот одбор на ЗЕЛС бара Владата да не ги враќа општините на слободниот пазар на електрична енергија

Либертас - 07.12.2022

Управниот одбор на Заедницата на единиците на локалната самоуправа (ЗЕЛС) на денешната 11. седница дискутирал за допис од „ЕВН груп“ (EVN group), испратен до општините, а е поврзан со Одлуката на Владата со која сите потрошувачи (општини и фирми) ...

ЗЕЛС: Општините да поднесат приговор до ЕВН во врска со снабдувањето се струја на либералниот пазар

24 Вести - 07.12.2022

Управниот одбор на ЗЕЛС денеска донел заклучок сите општини кои добиле допис од ЕВН во кој се бара потрошувачите кои до 1 јануари 2022 година не биле мали потрошувачи, а потоа со реализирана промена на корисник се стекнале со таков статус, најдоцна ...

Управниот одбор на ЗЕЛС бара Владата да не ги враќа општините на слободниот пазар на електрична енергија

MakPress - 08.12.2022

Управниот одбор на ЗЕЛС денеска донел заклучок сите општини кои добиле допис од ЕВН во кој се бара потрошувачите кои до 1 јануари 2022 година не биле мали потрошувачи, а потоа со реализирана промена на корисник се стекнале со таков статус, најдоцна ...