TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Жените се добри студенти напредуваат научно, но ги нема на топ позиции во компаниите

+инфо - 09.10.2019

Анализите покажале и дека во земјите што припаѓаат на постсоцијалистичкиот блок балансот помеѓу мажите и жените на позиции е подобар за разлика од високо развиените демократски општества. Ниту еден бизнис и општеството воопшто не смее да си дозволи ...

Жените во индустријата бараат поголема еднаквост за економски развој

Слободен Печат - 09.10.2019

Преку презентации и дискусии, на конференцијата беше посочена неопходноста од создавање на соодветен пристап за жените до сите работни позиции, како решение за недостигот на работна сила што е се поевидентен и кај нас.

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“

CivilMedia - 09.10.2019

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Асоцијацијата на здруженија на инженери и ЕВН Македонија АД. Дводневната конференција се одржува под мотото „Здружени лидери за унапредување на ...

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“

Опсервер - 09.10.2019

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Асоцијацијата на здруженија на инженери и ЕВН Македонија АД. Дводневната конференција се одржува под мотото „Здружени лидери за унапредување на ...

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата"

Канал5 - 09.10.2019

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата" ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Асоцијацијата на здруженија на инженери и ЕВН Македонија АД. Дводневната конференција се одржува под мотото „Здружени лидери за унапредување на ...

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“

24 Вести - 09.10.2019

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Асоцијацијата на здруженија на инженери и ЕВН Македонија АД. Дводневната конференција се одржува под мотото „Здружени лидери за унапредување на ...

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“

Сител - 09.10.2019

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Асоцијацијата на здруженија на инженери и ЕВН Македонија АД. Дводневната конференција се одржува под мотото „Здружени лидери за унапредување на ...

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“

4NEWS - 09.10.2019

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Асоцијацијата на здруженија на инженери и ЕВН Македонија АД. Дводневната конференција се одржува под мотото „Здружени лидери за унапредување на ...

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“

MakPress - 09.10.2019

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Асоцијацијата на здруженија на инженери и ЕВН Македонија АД. Дводневната конференција се одржува под мотото „Здружени лидери за унапредување на ...