TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Светска банка: Ако Македонија преземе мерки сега, децата би биле поздрави и попродуктивни

А1 On - 11.10.2018

Индексот на човечкиот капитал (ИЧК) на Македонија е понизок отколку просекот на регионот и група на приходи. Децата во Македонија, додека наполнат 18 години се очекува да завршат 11,2 години од предучилишно, основно и средно образование.

Светска банка: Ако Македонија преземе мерки сега, децата би биле поздрави и попродуктивни

Бриф - 11.10.2018

Индексот на човечкиот капитал (ИЧК) на Македонија е понизок отколку просекот на регионот и група на приходи. Децата во Македонија, додека наполнат 18 години се очекува да завршат 11,2 години од предучилишно, основно и средно образование.

Светска банка: Ако Македонија преземе мерки сега, децата би биле поздрави и попродуктивни

Сител - 11.10.2018

Индексот на човечкиот капитал (ИЧК) на Македонија е понизок отколку просекот на регионот и група на приходи. Децата во Македонија, додека наполнат 18 години се очекува да завршат 11,2 години од предучилишно, основно и средно образование.

Светска банка: Ако Македонија преземе мерки сега, децата ќе бидат поздрави и попродуктивни

1tv - 11.10.2018

Индексот на човечкиот капитал (ИЧК) на Македонија е понизок отколку просекот на регионот и група на приходи. Децата во Македонија, додека наполнат 18 години се очекува да завршат 11,2 години од предучилишно, основно и средно образование.

Светска банка: Ако Македонија преземе мерки сега, децата би биле поздрави и попродуктивни

Либертас - 11.10.2018

Индексот на човечкиот капитал (ИЧК) на Македонија е понизок од просекот на регионот. Децата во Македонија, додека наполнат 18 години се очекува да завршат 11,2 години од предучилишно, основно и средно образование.

Светска банка: Ако Македонија преземе мерки сега, децата би биле поздрави и попродуктивни

Стандард - 11.10.2018

Индексот на човечкиот капитал (ИЧК) на Македонија е понизок отколку просекот на регионот и група на приходи. Децата во Македонија, додека наполнат 18 години се очекува да завршат 11,2 години од предучилишно, основно и средно образование.

Актуелното образование во Македонија не обезбедува ни основни знаења

Нова ТВ - 11.10.2018

Индексот на човечкиот капитал (ИЧК) на Македонија е понизок отколку просекот на регионот и група на приходи. Децата во Македонија, додека наполнат 18 години се очекува да завршат 11,2 години од предучилишно, основно и средно образование.

Светска банка: Ако Македонија преземе мерки сега, децата би биле поздрави

Независен - 11.10.2018

Индексот на човечкиот капитал (ИЧК) на Македонија е понизок отколку просекот на регионот и група на приходи. Децата во Македонија, додека наполнат 18 години се очекува да завршат 11,2 години од предучилишно, основно и средно образование.

Индексот на човечки капитал за Македонија покажува дека секој 18 годишник има јаз во учењето од 4,4 години

МКД - 11.10.2018

Ако Македонија преземе мерки сега, децата родени денес би можеле да бидат поздрави, побогати, попродуктивни. Индексот на човечкиот капитал (ИЧК), покажува дека дете родено во Македонија денес ќе достигне 53 проценти од својот потенцијален човечки ...

Дете родено денес во Македонија кога ќе порасне ќе биде продуктивно само 53 отсто

+инфо - 11.10.2018

Новиот индекс за човечкиот капитал изготвен од страна на Светска банка, мери колку земјите губат од економската продуктивност поради недоволно вложување во своите луѓе. Истражувањето укажува дека дете родено денес во Македонија кога ќе порасне ќе ...

Децата во Македонија непродуктивни

Нетпрес - 11.10.2018

Индексот на човечкиот капитал (ИЧК) на Македонија е понизок отколку просекот на регионот и група на приходи. Децата во Македонија, додека наполнат 18 години се очекува да завршат 11,2 години од предучилишно, основно и средно образование.

Светска банка: Ако Македонија преземе мерки сега, децата би биле поздрави и попродуктивни

Локално - 11.10.2018

Индексот на човечкиот капитал (ИЧК) на Македонија е понизок отколку просекот на регионот и група на приходи. Децата во Македонија, додека наполнат 18 години се очекува да завршат 11,2 години од предучилишно, основно и средно образование.

Учат 11,2 години, а квалитетот од наученото е како за 6,8 години. Поразителен податок за македонските ученици

MTM - 11.10.2018

Децата во Македонија, додека наполнат 18 години се очекува да завршат 11,2 години од предучилишно, основно и средно образование. Меѓутоа, кога годините на школување ќе се прилагодат според квалитетот на наученото, тоа е еквивалентно на само 6,8 ...

СВЕТСКА БАНКА: Кога ќе завршат средно, македонските деца имаат јаз во учењето од 4,4 години

Денешен - 11.10.2018

Индексот на човечкиот капитал (ИЧК) на Македонија е понизок отколку просекот на регионот и група на приходи. Децата во Македонија, додека наполнат 18 години се очекува да завршат 11,2 години од предучилишно, основно и средно образование.

Светска банка: Ако Македонија преземе мерки сега, децата би биле поздрави и попродуктивни

Студенти - 11.10.2018

Индексот на човечкиот капитал (ИЧК) на Македонија е понизок отколку просекот на регионот и група на приходи. Децата во Македонија, додека наполнат 18 години се очекува да завршат 11,2 години од предучилишно, основно и средно образование.

Светска банка: Малолетниците во Македонија учат 11,2 години, ама знаат како да учеле само 6,8 години

Фактор - 12.10.2018

Податоците за Индексот на човечкиот капитал (ИЧК) кои го објави Светска банка покажуваат дека дете родено во Македонија денес ќе достигне 53 проценти од својот потенцијален човечки капитал кога ќе порасне, во споредба со она што би можело да го ...

Светска банка: Малолетниците во Македонија за 11,2 години, во споредба со другите имаат знаење како да учеле 6,8 години

Радар - 12.10.2018

Pодатоците за Индексот на човечкиот капитал (ИЧК) кои го објави Светска банка покажуваат дека дете родено во Македонија денес ќе достигне 53 проценти од својот потенцијален човечки капитал кога ќе порасне, во споредба со она што би можело да го ...

Светска банка: Ако Македонија преземе мерки сега, децата би биле поздрави и попродуктивни

Шеталиште - 12.10.2018

Индексот на човечкиот капитал (ИЧК) на Македонија е понизок од просекот на регионот. Децата во Македонија, додека наполнат 18 години се очекува да завршат 11,2 години од предучилишно, основно и средно образование.