TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Данскиот парламент го одобри нацрт законот со кој се забранува палење на Куранот

МКД - 07.12.2023

Данскиот парламент го усвои нацрт законот со кој се забранува палење на копии на Куранот на јавни места. Усвојувањето доаѓа откако протестите во одделни земји со муслиманско население поради сквернавењето на светата книга на исламот предизвикаа ...

По неодамнешните сквернавења на Куранот:Данска донесе закон со кој се забранува сквернавење на верски книги

Вечер Прес - 07.12.2023

Данскиот парламент денеска усвои закон со кој се забранува сквернавење на какви било верски книги, соопшти Министерството за правда. Неодамнешните демонстрации во Шведска и Данска, во кои антиисламските активисти ја запалија и на друг начин ја ...

Данска го усвои законот за запирање на палењето на Куранот

Глас на Америка - 07.12.2023

Данскиот парламент во четвртокот го усвои предлог-законот со кој се прави незаконски палењето на Куранот на јавни места, откако протестите во муслиманските нации поради сквернавењето на светата книга на исламот ги зголемија данските безбедносни ...

Данска со закон го забрани палењето на Куранот; за критичарите тоа ја поткопува слободата

Бизнис Вести - 07.12.2023

Данскиот Парламент денеска изгласа закон со кој станува незаконско палењето на копии од Куранот на јавни места, откако протестите во муслиманските земји поради уништувањето на светата книгата за муслиманите, предизвика загриженост за националната ...

Данска со закон го забрани палењето на Куранот; за критичарите тоа ја поткопува слободата

Во Центар - 07.12.2023

Данскиот Парламент денеска изгласа закон со кој станува незаконско палењето на копии од Куранот на јавни места, откако протестите во муслиманските земји поради уништувањето на светата книгата за муслиманите, предизвика загриженост за националната ...

Данска со закон го забрани палењето на Куранот, за критичарите тоа ја поткопува слободата

Канал5 - 07.12.2023

Данскиот Парламент денеска изгласа закон со кој станува незаконско палењето на копии од Куранот на јавни места. Данскиот Парламент денеска изгласа закон со кој станува незаконско палењето на копии од Куранот на јавни места, откако протестите во ...

Данска со закон го забрани палењето на Куранот; за критичарите тоа ја поткопува слободата

Zoom - 07.12.2023

Данскиот Парламент денеска изгласа закон со кој станува незаконско палењето на копии од Куранот на јавни места, откако протестите во муслиманските земји поради уништувањето на светата книгата за муслиманите, предизвика загриженост за националната ...

Данска со закон го забрани палењето на Куранот, за критичарите тоа ја поткопува слободата

365 - 07.12.2023

Данскиот Парламент денеска изгласа закон со кој станува незаконско палењето на копии од Куранот на јавни места, откако протестите во муслиманските земји поради уништувањето на светата книгата за муслиманите, предизвика загриженост за националната ...

Данска со закон го забрани палењето на Куранот

Слободен Печат - 07.12.2023

Данскиот Парламент денеска изгласа закон со кој станува незаконско палењето на копии од Куранот на јавни места, откако протестите во муслиманските земји поради уништувањето на светата книгата за муслиманите, предизвика загриженост за националната ...

Оваа земја со закон го забрани палењето на Куранот

Курир - 07.12.2023

Критичарите во Шведска и Данска тврдат дека секое ограничување на критиките упатени кон религиите, вклучително и палењето на Куранот, ги поткопува тешко стекнатите слободи. Данскиот Парламент денеска изгласа закон со кој станува незаконско палењето ...

Данска со закон го забрани палењето на Куранот

Денешен - 07.12.2023

Данскиот парламент денеска изгласа закон со кој станува незаконско палењето на копии од Куранот на јавни места, откако протестите во муслиманските земји поради уништувањето на светата книгата за муслиманите, предизвика загриженост за националната ...

Данска со закон го забрани палењето на Куранот; за критичарите тоа ја поткопува слободата

Република - 07.12.2023

Данскиот Парламент денеска изгласа закон со кој станува незаконско палењето на копии од Куранот на јавни места, откако протестите во муслиманските земји поради уништувањето на светата книгата за муслиманите, предизвика загриженост за националната ...

Данска со закон го забрани палењето на Куранот, за критичарите тоа ја поткопува слободата

MakPress - 08.12.2023

Данскиот Парламент денеска изгласа закон со кој станува незаконско палењето на копии од Куранот на јавни места, откако протестите во муслиманските земји поради уништувањето на светата книгата за муслиманите, предизвика загриженост за националната ...