TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поскапа патарина за странски возила на патиштата во Србија

Вечер - 14.09.2018

Во Србија од утре ќе се применуваат повисоки цени на патарините на автопатиштата за возила со странски таблици, најавија од ЈП „Путеви Србије“. Со новата цена, на пример патарината за автомобил од Ниш до Белград, која досега беше 6,5 евра, се ...

Од утре нови цени на патарините во Србија

Макфакс - 14.09.2018

ЈП „Путеви Србије“ ја информираше јавноста дека со Одлуката за измена и дополнување на Одлуката за висината на посебната такса за користење на јавниот пат, неговиот дел и патниот објект – патарина, е извршено усогласување на девизниот ценовник за ...

Ако патувате кон Србија ова треба да го знаете: Од утре нови цени на патарините

Скопје инфо - 14.09.2018

ЈП „Путеви Србије“ ја информираше јавноста дека со Одлуката за измена и дополнување на Одлуката за висината на посебната такса за користење на јавниот пат, неговиот дел и патниот објект – патарина, е извршено усогласување на девизниот ценовник за ...