TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Стабилноста на денарот е загарантирана, тврдат актуелниот и претходни гувернери и меѓународни институции

Опсервер - 23.05.2020

Скопје, 23 мај 2020 () – Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски ...

Љубе Трпески: Како ја сочувавме и како треба да ја чуваме стабилноста на денарот

Независен - 23.05.2020

Секој во својата професија да го следи примерот на лекарите и да се однесува одговорно како нив: проф. д-р Љубе Трпески Д енес банките се во далеку подобра положба, тие се високо ликвидни институции, девизните резерви на Народната банка се на такво ...

Поранешните гувернери Богов и Трпески за Фактор: Нема да има девалвација

Фактор - 22.05.2020

Приказните за девалвација на денарот се целосно без основа и според економските индикатори стабилноста на денарот воопшто не е загрозена, се согласуваат двајца поранешни гувернери. Претходникот на Анита Ангеловска Бежоска – Димитар Богов и екс ...

Стабилноста на денарот е загарантирана, тврдат актуелниот и претходни гувернери и меѓународни институции

Сител - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...

Стабилноста на денарот е загарантирана, тврдат актуелниот и претходни гувернери и меѓународни институции

Либертас - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...

Стабилноста на денарот е загарантирана, тврдат актуелниот и претходни гувернери и меѓународни институции

Press24 - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...

Стабилноста на денарот е загарантирана, не треба да се верува на шпекулации

CivilMedia - 23.05.2020

„Ја гарантираме стабилноста на денарот – како што досега, во изминатите повеќе од дваесет години курсот се одржуваше на стабилно ниво, така и отсега ќе се одржува на стабилно ниво“, вели гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска.

Стабилноста на денарот е загарантирана, тврдат актуелниот и претходни гувернери

+инфо - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...

Ангеловска-Бежоска: Стабилноста на денарот е загарантирана

360 степени - 23.05.2020

Денарот е и ќе остане стабилен и во текот на корона-кризата, нема простор за загриженост, вели гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска за МИА. „Ја гарантираме стабилноста на денарот – како што досега, во изминатите повеќе од ...

Стабилноста на денарот е загарантирана, тврдат актуелниот и претходни гувернери и меѓународни институции

Вечер - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...

Стабилноста на денарот е загарантирана

Локално - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...

Стабилноста на денарот е загарантирана, тврдат актуелниот и претходни гувернери и меѓународни институции

Frontline - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...

НБРМ: Без грижа, денарот е стабилен со години, останува стабилен и во корона кризата

Денешен - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...

Стабилноста на денарот е загарантирана

Нетпрес - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...

Стабилноста на денарот е загарантирана, тврдат актуелниот и претходни гувернери и меѓународни институции

Бриф - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...

Стабилноста на денарот е загарантирана, тврдат актуелниот и претходните гувернери и меѓународни институции

Банкарство.мк - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...

Сегашниот и поранешните гувернери прогнозираат стабилен денар

МКД - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...

Стабилноста на денарот е загарантирана, тврдат актуелниот и претходни гувернери и меѓународни институции

MakPress - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...

Експертите тврдат: Нема простор за загриженост, стабилноста на денарот е загарантирана

Слободен Печат - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...

Стабилноста на денарот е загарантирана, тврдат актуелниот и претходни гувернери и меѓународни институции

Граѓански збор - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...

Гувернерката на НБРМ и претходниците тврдат: Денарот е стабилен

Нова ТВ - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона-кризата и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за кредитен ...

Стабилноста на денарот е загарантирана, тврдат актуелниот и претходни гувернери и меѓународни институции

Бизнис Вести - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...

Стабилноста на денарот е загарантирана, тврдат актуелниот и претходни гувернери и меѓународни институции

Денар - 23.05.2020

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и ќе остане стабилен, а тоа го потврдуваат и меѓународните финансиски институции и агенциите за ...