TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

УМТ избра ректор без јавен конкурс

Алсат-М - 14.06.2018

Универзитетот Мајка Тереза не се соочува само со проблемот и доцнењето за реализирање на основниот проект за изградба на објектот. Алсат М дознава дека Азиз Положани не е избран на чело на Универзитетот со јавен конкурс, како што е предвидено со ...

Доцни основниот проект за објектот на Универзитетот „Мајка Тереза“

Порта 3 - 14.06.2018

Основниот проект на објектот за Универзитетот Мајка Тереза сè уште не е завршен. Иако се очекуваше проектот да биде готов на почетокот на мај, како причина за застојот на проектот се посочуваат проблемите со експропријацијата на просторот каде што ...

Основниот проект за зградата на УМТ сè уште не е завршен

Алсат-М - 13.06.2018

Основниот проект на Универзитетот Мајка Тереза сè уште не е завршен. Ректорот Азиз Положани пред 7 месеци вети дека проектот ќе биде завршен на почетокот од мај. Но, од Ректоратот на овој универзитет сега велат дека причина за застојот на проектот е ...