TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Жбогар за Еурофокус: Одлуката за отварањето на преговорите треба да биде донесена пред самитот во Загреб

Телма - 21.02.2020

„Бидејќи во октомври бевме толку уверени во отворањето на преговорите, мислам дека сега сме поконзервативни во однос на подигнувањето на очекувањата“, вели во разговор за Еурофокус евроамбасадорот Самуел Жбогар. „Тоа зависи од земјите членки.

Жбогар: Има позитивни сигнали од ЕУ за С.Македонија да добие датум за преговори

Локално - 21.02.2020

Европската комсија ја подготви новата методологија за проширување на Европската унија. Сега земјите членки треба да разговараат за неа и да ја одобрат. Земјите прашуваат што е направено во Република Северна Македонија од последниот извештај во мај ...

Жбогар: Не верувам дека ќе има изненадувања во новиот извештај

Телма - 21.02.2020

Евроамасадорот Самуел Жбогар не верува дека ќе има изненадувања во новиот извештај на ЕК. Во интервју за Телма, вели дка овојпат советот ќе разгледува два извештаи, едниот за методологијата, другиот за постигнувањата во реформите на Македонија и ...

Жбогар искрен до болка: Во овој момент не може да влезете во ЕУ!

Магазин - 21.02.2020

На денешната прва посета на Пробиштип, евроамбасадорот Самуел Жбогар потсети дека Европската комисија стои на ставот дека е време да се отворат преговори со Македонија. На прашањето што Република Македонија треба да направи за да влезе во ЕУ, тој ...

Жбогар: Очекуваме да се повтори високиот стандард на организирање на изборите

Мета - 21.02.2020

Евроамбасадорот Самуел Жбогар при вчерашната посета на Пробиштип, изјави дека претстои клучен период за Македонија, вклучувајќи го и извештајот за напредок на државата, но и претстојните избори.

Жбогар: Има многу работи кои вашата земја треба да ги испорача и поради таа причина не може да влезете во ЕУ

Press24 - 20.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Северна Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова ...

Жбогар: Вашата земја треба да ги имплементира стандардите на ЕУ

Слободен Печат - 20.02.2020

Прашан што Република Северна Македонија треба да направи за да влезе во ЕУ, Жбогар истакна дека има уште работи коишто земјата треба да ги испоарача. Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е ...

Жбогар очекува фер избори, а изборната кампања да се фокусира на реалните прашања

Локално - 20.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Северна Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова ...

Жбогар очекува фер избори, а изборната кампања да се фокусира на реалните прашања

Либертас - 20.02.2020

– Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Северна Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова ...

Евроамбасадорот Самуел Жбогар очекува фер избори

МКД - 20.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Северна Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова ...

Жбогар: Има уште доста да направите за влез во ЕУ

Република - 20.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова прва посета на Пробиштип.

Жбогар: Вашата економија, општество, животна средина и институциите да се подготват за влез во ЕУ

+инфо - 20.02.2020

Жбогар очекува да се спроведат фер и демократски избори, како и досега. Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Северна ...

Жбогар: Очекувам фер избори и изборна кампања фокусирана на реалните прашања

MakPress - 20.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова прва ...

Жбогар очекува фер избори, а изборната кампања да се фокусира на реалните прашања

Нетпрес - 20.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Северна Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова ...

Жбогар очекува фер избори, а изборната кампања да се фокусира на реалните прашања

Канал5 - 20.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова прва посета на Пробиштип.

Жбогар очекува фер избори, а изборната кампања да се фокусира на реалните прашања

24Инфо - 20.02.2020

– Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Северна Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова ...

Жбогар: Очекувамe фер и демократски избори

360 степени - 20.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Северна Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова ...

Жбогар: Изборната кампања да се фокусира на реалните прашања

iPortal - 20.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Северна Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова ...

Жбогар очекува фер избори, за ЕУ треба да се испорачаат многу работи

ТВ21 - 20.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Северна Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова ...

Жбогар очекува фер избори, а изборната кампања да се фокусира на реалните прашања

А1 On - 20.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Северна Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова ...

Жбогар очекува фер избори, а изборната кампања да се фокусира на реалните прашања

Опсервер - 20.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Северна Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова ...

Жбогар: Минатите избори беа перфектни, па сега ние во ЕУ не очекуваме ништо помалку

Фокус - 20.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Северна Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова ...

Жбогар очекува фер избори, а изборната кампања да се фокусира на реалните прашања

Вечер - 20.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Северна Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова ...

Жбогар очекува фер избори, а изборната кампања да се фокусира на реалните прашања

Сител - 20.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова прва ...

Жбогар очекува фер избори, а изборната кампања да се фокусира на реалните прашања

Frontline - 20.02.2020

-Има многу работи кои вашата земја треба да ги испорача и токму поради таа причина постои процес на проширување и во овој момент не може да влезете во ЕУ. Прво би требало вашата економија, вашето општество, животна средина и државни институции сите ...

Евроамбасадорот Самуел Жбогар очекува фер избори

Тера - 21.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Северна Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар.

Жбогар: Има многу работи кои вашата земја треба да ги испорача и поради таа причина не може да влезете во ЕУ

Курир - 21.02.2020

Европската комисија неодамна уште еднаш ја повтори нејзината препорака и нејзиното убедување дека е време да се отворат преговори со вашата земја, односно со Република Северна Македонија, истакна евроамбасадорот Самуел Жбогар при денешната негова ...

Жбогар: Има многу работи што вашата земја треба да ги испорача за влез во ЕУ

Expres - 21.02.2020

„Има многу работи кои вашата земја треба да ги испорача и токму поради таа причина постои процес на проширување и во овој момент не може да влезете во ЕУ. Прво би требало вашата економија, вашето општество, животна средина и државни институции сите ...