TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Ѓорче Петров доделени наградите „Антево слово“

Скопје инфо - 10.07.2024

Во Центарот за култура во Општина Ѓорче Петров се одржа седмото издание и официјално доделување на наградите „Антево слово“ кои се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La ...

Свечено доделување на наградите „Антево слово“

Независен - 10.07.2024

Во спомен собата на Анте Поповски во Центарот за култура во Ѓорче Петров вечерва во 19 часот ќе се одржи седмото издание и официјалното доделување на наградите „Антево слово“ кои се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il ...

Свечено доделување на наградите „Антево слово“

24Инфо - 10.07.2024

Во спомен собата на Анте Поповски во Центарот за култура во Ѓорче Петров вечерва во 19 часот ќе се одржи седмото издание и официјалното доделување на наградите „Антево слово“ кои се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il ...

Свечено доделување на наградите „Антево слово“

24 Вести - 10.07.2024

Во спомен собата на Анте Поповски во Центарот за култура во Ѓорче Петров вечерва ќе се одржи седмото издание и официјалното доделување на наградите „Антево слово“ кои се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – ...

Врачување на наградите „Антево слово“

Умно - 10.07.2024

Манифестацијата „Антево слово“ на која ќе бидат врачени истоимените награди, ќе се одржи вечерва во 19 часот во Центарот за култура во општина Ѓорче Петров во Скопје. Овие награди се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ за ...

Врачување на наградите „Антево слово“

Трн - 10.07.2024

Манифестацијата „Антево слово“ на која ќе бидат врачени истоимените награди, ќе се одржи вечерва во 19 часот во Центарот за култура во општина Ѓорче Петров во Скопје. Овие награди се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ за ...

Да живее поезијата!- во присуство на Геро Ла Векија, организатор на манифестацијата „Анџело Ла Векија“ доделени ...

Република - 11.07.2024

Во Центарот за култура во Општина Ѓорче Петров се одржа седмото издание и официјално доделување на наградите „Антево слово“ кои се дел од меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La ...