TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Два метри долг череп на праисториски морски рептил пронајден целосно сочуван во Британија

Вечер Прес - 11.12.2023

Научниците во близина на англискиот округ Дорсет пронајдоа череп на големо праисториско морско „чудовиште“, плиосаурус, кој живеел во океаните пред приближно 150 милиони години. Черепот на морскиот рептил, долг два метри, е еден од најдобро ...

Фосил од големо морско чудовиште изваден кај Дорсет

Нетпрес - 10.12.2023

Фосилизираниот череп на џиновско морско чудовиште плиосаурус е ископан од карпите на Дорсет, на т.н. Брегот Јура, јави BBC во неделата. Станува збор за черепот на плиосаурус, свиреп морски рептил кој ги тероризирал океаните пред околу 150 милиони ...

Неверојатно откритие: Пронајдено морско чудовиште со три очи, ова се гледа само еднаш во животот (ФОТО)

Во Центар - 10.12.2023

Научниците ископале череп на огромно морско чудовиште – плиосаур, морски рептил кој ги тероризирал океаните пред приближно 150 милиони години, од карпите на брегот на Јура во Дорсет, пренесува Index.hr.

Во Англија пронајден целосно зачуван Два метра долг череп на праисториско морско чудовиште

Сакам да кажам - 10.12.2023

Череп на огромно праисториско чудовиште е извлечен од карпите на Јурскиот Брег во Дорсет, Англија. Му припаѓал на плиосаурус, жесток морски рептил кој ги тероризирал океаните пред 150 милиони години.

Огромно античко морско „чудовиште“ ископано од карпите во Англија – имало трето око

Независен - 10.12.2023

Научниците откопаа череп на џиновско морско чудовиште – плиосаур, морски рептил кој ги тероризираше океаните пред околу 150 милиони години – од карпите на брегот Јура во Дорсет. Овој череп долг 2 метри е еден од најкомплетните примероци од ваков вид ...

Фосил од големо морско чудовиште изваден кај Дорсет

365 - 11.12.2023

Фосилизираниот череп на џиновско морско чудовиште плиосаурус е ископан од карпите на Дорсет, на т.н. Брегот Јура, јави BBC во неделата. Станува збор за черепот на плиосаурус, свиреп морски рептил кој ги тероризирал океаните пред околу 150 милиони ...

Откриено древно морско „чудовиште“ со трето око

Кајгана - 11.12.2023

Научниците откопаа череп на огромно морско чудовиште - плиосаур, морски рептил кој ги тероризирал океаните пред околу 150 милиони години - од карпите на брегот во Дорсет. Овој череп долг 2 метри е еден од најкомплетните примероци од ваков вид што ...

Во Англија пронајден череп од плиосаурус: На него останале дури 130 остри заби!

Во Центар - 11.12.2023

Научниците во близина на англискиот округ Дорсет пронајдоа череп на големо праисториско морско „чудовиште“, плиосаурус , кој живеел во океаните пред приближно 150 милиони години. Два метри долгиот череп на морскиот рептил е еден од најдобро ...

ПРОНАЈДЕНО НЕВЕРОЈАТНО МОРСКО ЧУДОВИШТЕ СО 3 ОЧИ: Ова е глетка што се случува еднаш во животот

Во Центар - 11.12.2023

Черепот е поголем од повеќето луѓе, а на него останале 130 заби. Научниците ископале череп на огромно морско чудовиште – плиосаур, морски рептил кој ги тероризирал океаните пред приближно 150 милиони години, од карпите на брегот на Јура во Дорсет, ...