TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Младите под 30 години во Литванија се најсреќни на светот, студирањето им е бесплатно и владата инвестира во нив

Сакам да кажам - 08.06.2024

Литванија се најде на првото место во годинашниот Светски извештај за среќа за лицата под 30 години. Младите се оценија себеси со 7,76 од можни 10 на скалата на среќата, што е доста пред Британија и САД, кои се на 32. и 62. место на оваа листа.

Бесплатен универзитет, добар ноќен живот... Ова е најсреќното место во светот за луѓе помлади од 30 години

Факултети - 07.06.2024

Литванија е најсреќното место во светот за децата и за оние под 30 години, според Светскиот извештај за среќа за 2024 година. Ниската кирија, бесплатното образование и ноќниот живот придонесуваат оваа земја да ја добие титулата.

МЛАДИТЕ ЛИТВАНЦИ СЕ НАЈСРЕЌНИ НА СВЕТОТ: Какви можности им нуди нивната земја?

Фактор - 08.06.2024

Литванците се најсреќни во светот. Литванија се најде на првото место во годинашниот Светски извештај за среќа за лицата под 30 години. Младите се оценија себеси со 7,76 од можни 10 на скалата на среќата, што е доста пред Британија и САД, кои се на ...