TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Бугарија брендот „Струмица – Ѕвезда под небото“ ја доби наградата за најдобар туристички бренд!

Струмица Денес - 15.02.2020

На меѓународниот саем за туризам „Holiday & Spa Expo” во Софија, Р. Бугарија, брендот „Струмица – Ѕвезда под небото“, ја доби наградата за најдобар туристички бренд со интегриран туристички производ, кој претставува спој на највпечатливите белези на ...

За две децении туризмот во Охрид загубил 3 милијарди долари!

Алсат-М - 14.02.2020

За речиси две децении, од 2000 до 2017 година, охридскиот туризам забележал загуби од 3 милијарди долари приходи, за разлика од генерираните 2 милијарди во истиот овој период. Дополнително загубите се проценуваат на 11 милиони ноќевања, што е голема ...

Септември и октомври се очекуваат првите чартери на релација Софија -Охрид

Слободен Печат - 14.02.2020

Профилот на туристи од Бугарија кои патуваат во нашата земја вклучува посетители чија старосна граница е околу 35-45 години, патуваат организирано (фамилијарни посети), а го посетуваат Охрид, Скопје, Струмица, Делчево, Крива Паланка.

Поради нелинеарен раст и развој на туризмот Охрид и државата од осамостојувањето до денес загубиле шест милијарди ...

Нетпрес - 14.02.2020

Градот Охрид генерално остварува приходи од туризмот како стопанска дејност, но реализираните приходи се далеку помали од можните. Тоа го покажуваат податоците од Анализа на економското влијание на туризмот во Општина Охрид, изготвена од експерти од ...

Охрид остварува добри приходи од туризмот, но трпи големи загуби по осамостојувањето

OhridNews - 14.02.2020

Охрид остварува добри приходи по основ на туризам, но има големи загуби по осамостојувањето на државата. Ова е меѓу главните заклучоци добиени од извршената „Анализа на економскиот импакт на туризмот“ во економијата на општина Охрид, кои денес беа ...

Царовска, Жбогар и Мантованели во Демир Капија: Со вложување во туризмот го развиваме локалниот економски развој

Бизнис Вести - 14.02.2020

Заменичката на претседателот на Владата за економски прашања Мила Царовска, амбасадорот на ЕУ, Самуел Жбогар и директорот на Светска Банка за Северна Македонија Марко Мантонавели денеска ги посетија винариите Попова Кула во Демир Капија и Лазар кои ...

Царовска и Жбогар во Демир Капија: Со вложување во туризмот до локален економски развој

Макфакс - 14.02.2020

Вицепремиерката задолжена за економски прашања Мила Царовска, амбасадорот на ЕУ, Самуел Жбогар и директорот на Светска Банка за Северна Македонија, Марко Мантонавели, ги посетија винариите Попова Кула во Демир Капија и Лазар кои се дел од шеесетина ...

(ВИДЕО) Царовска, Жбогар и Мантованели во Демир Капија: Со вложување во туризмот го развиваме локалниот економски ...

А1 On - 14.02.2020

Заменичката на претседателот на Владата за економски прашања Мила Царовска, амбасадорот на ЕУ, Самуел Жбогар и директорот на Светска Банка за Северна Македонија Марко Мантонавели денеска ги посетија винариите Попова Кула во Демир Капија и Лазар кои ...

Царовска, Жбогар и Мантованели: Со вложување во туризмот го развиваме локоланиот економски разво

Press24 - 14.02.2020

Заменичката на претседателот на Владата за економски прашања Мила Царовска, амбасадорот на ЕУ, Самуел Жбогар и директорот на Светска Банка за Македонија Марко Мантонавели денеска ги посетија винариите Попова Кула во Демир Капија и Лазар кои се дел ...

Септември и октомври се очекуваат првите чартери на релација Софија -Охрид

Бизнис Вести - 14.02.2020

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот од 13-ти до 15-ти февруари ќе ја презентира туристичката понуда на РС Македонија заедно со дванаесет ко-егзибитори на најголемиот настан во туристичката индустрија во Бугарија, кој се организира по 37ми ...

Во септември и октомври се очекуваат првите чартери на релација Софија-Охрид

Макфакс - 14.02.2020

Веќе подолг период сме во преговори за поврзување на Северна Македонија и Бугарија, а оваа година за септември и октомври се очекуваат првите чартери на релација Софија-Охрид, најави директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот ...

Царовска и Жбогар во Демир Капија: Со вложување во туризмот до локален економски развој

MTM - 14.02.2020

Вицепремиерката задолжена за економски прашања Мила Царовска, амбасадорот на ЕУ, Самуел Жбогар и директорот на Светска Банка за Северна Македонија, Марко Мантонавели, ги посетија винариите Попова Кула во Демир Капија и Лазар кои се дел од шеесетина ...

Царовска, Жбогар и Мантованели во Демир Капија: Со вложување во туризмот го развиваме локалниот економски развој

Локално - 14.02.2020

Заменичката на претседателот на Владата за економски прашања Мила Царовска, амбасадорот на ЕУ, Самуел Жбогар и директорот на Светска Банка за Северна Македонија Марко Мантонавели денеска ги посетија винариите Попова Кула во Демир Капија и Лазар кои ...

Царовска и Жбогар во Демир Капија: Со вложување во туризмот до локален економски развој

iPortal - 14.02.2020

Вицепремиерката задолжена за економски прашања – Мила Царовска, амбасадорот на ЕУ – Самуел Жбогар, и директорот на Светска банка за Северна Македонија – Марко Мантонавели ги посетија винарниците Попова Кула во Демир Капија и Лазар, кои се дел од ...

Во септември и октомври се очекуваат првите чартери на релација Софија – Охрид

Локално - 14.02.2020

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот од 13 до 15 февруари ќе ја презентира туристичката понуда на Северна Македонија заедно со дванаесет ко-егзибитори на најголемиот настан во туристичката индустрија во Бугарија, што се организира по 37-ми ...

Во септември и октомври се очекуваат првите чартери на релација Софија – Охрид

А1 On - 14.02.2020

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот од 13 до 15 февруари ќе ја презентира туристичката понуда на Северна Македонија заедно со дванаесет ко-егзибитори на најголемиот настан во туристичката индустрија во Бугарија, што се организира по 37-ми ...

Во септември и октомври се очекуваат првите чартери на релација Софија – Охрид

Канал5 - 14.02.2020

Најави дека оваа година во септември и октомври се очекуваат првите чартери на релација Софија – Охрид, по подолг период преговори за поврзување на Македонија и Бугарија. Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот од 13 до 15 февруари ќе ја ...

Чартер летови на релација Софија – Охрид од септември

Frontline - 14.02.2020

Оваа година во септември и октомври се очекуваат првите чартери на релација Софија – Охрид, по подолг период преговори за поврзување на Северна Македонија и Бугарија. Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот од 13 до 15 февруари ќе ја ...

Во септември и октомври се очекуваат првите чартери на релација Софија – Охрид

Сител - 14.02.2020

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот од 13 до 15 февруари ќе ја презентира туристичката понуда на Македонија заедно со дванаесет ко-егзибитори на најголемиот настан во туристичката индустрија во Бугарија, што се организира по 37-ми пат – ...

Наесен чартер летови Софија – Охрид

+инфо - 14.02.2020

Можностите за промоција на туризмот АППТ ги промовира заедно со општините Дојран, Струга, Крушево, Струмица, и делегација од повеќе од триесетина туроператори и хотелите Аурора, Изгрев, Силекс, Гогов, Сириус, Парк, Маива, Мизо и туристичката ...

Царовска и Жбогар во Демир Капија: Со вложување во туризмот до локален економски развој

Centar - 14.02.2020

Вицепремиерката задолжена за економски прашања – Мила Царовска, амбасадорот на ЕУ – Самуел Жбогар, и директорот на Светска банка за Северна Македонија – Марко Мантонавели ги посетија винарниците Попова Кула во Демир Капија и Лазар, кои се дел од ...

Првите чартери на релација Софија – Охрид во септември и октомври

Вечер - 14.02.2020

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот од 13 до 15 февруари ќе ја презентира туристичката понуда на Северна Македонија заедно со дванаесет ко-егзибитори на најголемиот настан во туристичката индустрија во Бугарија, што се организира по 37-ми ...

Во септември и октомври се очекуваат првите чартери на релација Софија-Охрид

Centar - 14.02.2020

Веќе подолг период сме во преговори за поврзување на Северна Македонија и Бугарија, а оваа година за септември и октомври се очекуваат првите чартери на релација Софија-Охрид, најави директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот ...

Во септември и октомври се очекуваат првите чартери на релација Софија – Охрид

Опсервер - 14.02.2020

– Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот од 13 до 15 февруари ќе ја презентира туристичката понуда на Северна Македонија заедно со дванаесет ко-егзибитори на најголемиот настан во туристичката индустрија во Бугарија, што се организира по ...

Анализа: Поради нелинеарен раст и развој на туризмот Охрид и државата од осамостојувањето до денес загубиле шест ...

Канал5 - 14.02.2020

Градот Охрид генерално остварува приходи од туризмот како стопанска дејност, но реализираните приходи се далеку помали од можните. Тоа го покажуваат податоците од Анализа на економското влијание на туризмот во Општина Охрид, изготвена од експерти од ...

Анализа: Поради нелинеарен раст и развој на туризмот Охрид и државата од осамостојувањето до денес загубиле шест ...

Либертас - 14.02.2020

Градот Охрид генерално остварува приходи од туризмот како стопанска дејност, но реализираните приходи се далеку помали од можните. Тоа го покажуваат податоците од Анализа на економското влијание на туризмот во Општина Охрид, изготвена од експерти од ...

Поради нелинеарен раст и развој на туризмот Охрид и државата од осамостојувањето до денес загубиле шест милијарди ...

Локално - 14.02.2020

Градот Охрид генерално остварува приходи од туризмот како стопанска дејност, но реализираните приходи се далеку помали од можните. Тоа го покажуваат податоците од Анализа на економското влијание на туризмот во Општина Охрид, изготвена од експерти од ...

Анализа: Поради нелинеарен раст и развој на туризмот Охрид и државата од осамостојувањето до денес загубиле шест ...

Денар - 14.02.2020

Градот Охрид генерално остварува приходи од туризмот како стопанска дејност, но реализираните приходи се далеку помали од можните. Тоа го покажуваат податоците од Анализа на економското влијание на туризмот во Општина Охрид, изготвена од експерти од ...

Чартери на релација Софија – Охрид од септември и октомври

MakPress - 14.02.2020

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот од 13 до 15 февруари ќе ја презентира туристичката понуда на Македонија заедно со дванаесет ко-егзибитори на најголемиот настан во туристичката индустрија во Бугарија, што се организира по 37-ми пат – ...

Нелинеарен раст и развој на туризмот Охрид довел до загуба од шест милијарди долари од осамостојувањето до денес

MakPress - 14.02.2020

Градот Охрид генерално остварува приходи од туризмот како стопанска дејност, но реализираните приходи се далеку помали од можните. Тоа го покажуваат податоците од Анализа на економското влијание на туризмот во Општина Охрид, изготвена од експерти од ...

(ФОТО) Саемот за туризам во Софија, повеќе од успешен за нашата земја -Наесен чартер летови Софија – Охрид

Скопје1 - 15.02.2020

Голем интерес за нашата земја како туристичка дестинација на саемот за туризам кој се одржа во Софија. Македонија беше дел од 37-мото издание на интернационалниот саем за туризам ”HOLIDAY&SPA EXPO” во Софија, Бугарија.