TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Победете го херпесот со чај од невен, маточина, камилица и бобици од смрека

Panacea.mk - 20.03.2019

Познато е дека херпесот е заразен, а создава и естетски проблеми. Решението за овој вирус се наоѓа и во природата С о оглед на тоа дека е познато дека херпесот е заразен и лесно се пренесува, а создава и естетски проблеми доколку се појави на ...

Најновата здравствена грижа на астронаутите: херпесот

МКД - 19.03.2019

Една студија открива дека заспаните вируси можат повторно да се активираат кај поединци што преживеале стрес поради патувањето во вселената. Астронаутите што „смело одат таму каде што ниеден маж досега не отишол“, како што на времето велеше ...

Нова пречка на патот кон Марс – херпес

365 - 18.03.2019

Новото истражување на НАСА покажува загрижувачки резултати. Имено, кај повеќе од половина од астронаутите, при патувањето на вселенскиот шатл и Меѓународната вселенска станица (ISS), доаѓа до реактивација на латентните (неактивни) херпес вируси.