TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заради интерес на јавноста продолжена изложбата на уметникот Иван Велков

Вечер Прес - 19.04.2021

По месец и половина од отворањето на излобата со наслов „Иван Велков, 90 години од раѓање“ во Чифте амам, не опаѓа интересот за посета на истата од пошироката јавност, истакнаа од Националната галерија.

Изложбата на дела од Иван Велков отворена до 26 април

Скопје инфо - 19.04.2021

Изложбата „Иван Велков, 90 години од раѓање“ во Чифте амам ќе може да се посети до 26 април 2021. Со одобрение и согласност на сопствениците кои ги отстапиле делата од нивните колекции, Националната галерија одлучи да ја продолжи поставката на ...

Изложбата на дела од Иван Велков отворена до 26 април

Опсервер - 19.04.2021

– Изложбата „Иван Велков, 90 години од раѓање“ во Чифте амам ќе може да се посети до 26 април 2021. Со одобрение и согласност на сопствениците кои ги отстапиле делата од нивните колекции, Националната галерија одлучи да ја продолжи поставката на ...

Изложбата на дела од Иван Велков отворена до 26 април

MakPress - 19.04.2021

Изложбата „Иван Велков, 90 години од раѓање“ во Чифте амам ќе може да се посети до 26 април 2021. Со одобрение и согласност на сопствениците кои ги отстапиле делата од нивните колекции, Националната галерија одлучи да ја продолжи поставката на ...

Продолжена изложбата на ликовниот уметник Иван Велков

Екран - 19.04.2021

По месец и половина од отворањето на излобата со наслов „Иван Велков, 90 години од раѓање“ во Чифте амам, на наше големо задоволство не опаѓа интересот за посета на истата од пошироката јавност.

Пандемијата не ги затвори сите културни установи, галериите работат турбо

Вечер Прес - 18.04.2021

Jавноста има можност да избира која галерија во Скопје ќе ја посети, доколку сака да ужива во ликовната уметност. Како што велат од овие културни установи „Изложбите се вистински лек за душата и најдобра терапија во ова време на социјална ...