TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонците кои студирале и живеат во странство ќе може да конкурираат за економски промотори

Сител - 15.05.2019

Македонците кои студирале и живеат во странство ќе имаат можност да конкурираат на огласот за промотори во економските канцеларии за привлекување на инвеститори. Вицепремиерот Анѓушев посочи дека изборот на кадар ќе биде транспарентен, но се надева ...

Владата повторно активира економски промотори

Алсат-М - 15.05.2019

Младите иселеници ќе можат да конкурираат за економски промотори во земјава во трите канцеларии во светот коишто планира да ги отвори Владата. Вицепремиерот Кочо Анѓушев кажа дека сега по завршувањето на изборите, ќе се направат потребните законски ...

Владата уште не знае кога ќе ги отвара економските канцеларии

Алфа - 15.05.2019

Владата се уште не знае кога ќе ги отвара долго најавуваните 3 економски канцеларии. Засега е познато дека тие ќе функционираат во Турција, Германија и САД, но не и колку ќе чини нивното функционирање.

И младите иселени од земјава ќе може да конкурираат за економски промотори

Опсервер - 15.05.2019

Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии за привлекување странски инвестиции и промоција на македонските деловни можности што треба да бидат отворени наскоро во САД, ...

Анѓушев: И младите иселени од земјава ќе може да конкурираат за економски промотори

Press24 - 15.05.2019

Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии за привлекување странски инвестиции и промоција на македонските деловни можности што треба да бидат отворени наскоро во САД, ...

И младите иселени од земјава ќе може да конкурираат за економски промотори

Бриф - 15.05.2019

Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии за привлекување странски инвестиции и промоција на македонските деловни можности што треба да бидат отворени наскоро во САД, ...

Економски промотори ќе се бара и меѓу младите иселеници

+инфо - 15.05.2019

Како што соопшти денеска вицепремиерот Кочо Анѓушев, огласот за промоторите ќе биде јавен, транспарентен и ќе бара висок степен на едукација на кандидатите, посебно познавање странски јазици, пред се за подрачјето што ќе го покриваат.

И младите иселени од земјава ќе може да конкурираат за економски промотори

Скопје инфо - 15.05.2019

Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии за привлекување странски инвестиции и промоција на македонските деловни можности што треба да бидат отворени наскоро во САД, ...

И младите иселени од земјава ќе може да конкурираат за економски промотори

Локално - 15.05.2019

Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии за привлекување странски инвестиции и промоција на македонските деловни можности што треба да бидат отворени наскоро во САД, ...

И младите иселени од земјава ќе може да конкурираат за економски промотори

Независен - 15.05.2019

Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии за привлекување странски инвестиции и промоција на македонските деловни можности што треба да бидат отворени наскоро во САД, ...

И младите иселени од земјава ќе може да конкурираат за економски промотори

А1 On - 15.05.2019

Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии за привлекување странски инвестиции и промоција на македонските деловни можности што треба да бидат отворени наскоро во САД, ...

И младите иселени од земјава ќе може да конкурираат за економски промотори

MTM - 15.05.2019

Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии за привлекување странски инвестиции и промоција на македонските деловни можности што треба да бидат отворени наскоро во САД, ...

Економски промотори ќе се бараат и меѓу младите иселеници

Нетпрес - 15.05.2019

Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии за привлекување странски инвестиции и промоција на македонските деловни можности што треба да бидат отворени наскоро во САД, ...

Младите кои се иселени од Македонија ќе може да конкурираат за економски промотори

MakPress - 15.05.2019

Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии за привлекување странски инвестиции и промоција на македонските деловни можности што треба да бидат отворени наскоро во САД, ...

И младите иселени од земјава ќе може да конкурираат за економски промотори

PressingTV - 15.05.2019

Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии за привлекување странски инвестиции и промоција на македонските деловни можности што треба да бидат отворени наскоро во САД, ...