TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Човечкото тело не старее во континуитет, туку во фази

А1 On - 11.12.2019

Биолошкото стареење на телото се јавува три пати во текот на животот, а на 34, 60 и 78 години, покажуваат новите истражувања. Со други зборови, сега имаме доказ дека стареењето не е долг, континуиран процес што се движи со иста стапка во текот на ...

Откриен лек кој може да го спречи процесот на стареење

USB - 10.12.2019

По сè изгледа човештвото е на работ од откритие на првиот лек што го одвраќа процесот на стареење, барем така сметаат научниците кои стојат зад почетната фаза на клиничките истражувања за ваквиот лек, пишува стручното списание „Њу сајантист“.

За оние кои се плашат од старост - митови за стареењето во кои не треба да верувате

Црнобело - 09.12.2019

Благодарение на истражувањата во последниве години, истражувачите дошле до интересни резултати кои посочуваат дека животниот век се зголемил за триесет години. Но и покрај тоа што имаат неколку дополнителни години на располагање за значаен и среќен ...