TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шенжен е првиот кинески град кој забрани јадење кучиња и мачки

Макфакс - 02.04.2020

Шенжен е првиот град во Кина кој забрани продажба и јадење месо од кучиња и мачки. Ова следува по избувнувањето на пандемијата на коронавирусот, кој е поврзан со јадење месо од диви животни поради што кинеските власти забранија продажба и јадење ...

Шенжен стана првиот град во Кина што го забрани јадењето мачки и кучиња

МКД - 02.04.2020

Шенжен стана прв кинески град што ја забрани продажбата и консумацијата на месото од кучиња и мачки. Забраната е воведена откако појавата на коронавирусот е поврзана со месо од диви животни, поради што кинеските власти ја забранија трговијата и ...

Епохален напредок во Кина

Оff.net - 02.04.2020

12,5 милионскиот Шензен ќе стане првиот кинески град што ќе забрани продажба и јадење месо од мачки и кучиња. Откако на ниво на Кина се забрани јадење месо од диви животни (од змии, лилјаци, панголин, творови, па нагоре), Шензен покажа неверојатно ...

Шенџен стана прв кинески град кој забрани да се јадат мачки и кучиња

Сакам да кажам - 02.04.2020

Шенџен стана прв кинески град кој забрани продажба и консумирање на месо од мачки и кучиња. Ова следува откако избувнувањето на пандемијата на коронавирусот беше поврзано со месото на диви животни што се продава на отворени пазари во Кина.

Шенжен е првиот кинески град што забрани да се јадат мачки и кучиња

Факултети - 02.04.2020

Шенжен стана првиот кинески град што забрани продажба и консумација на месо од мачки и кучиња. Забраната доаѓа откако епидемијата на коронавирусот беше поврзана со месо од диви животни, поради што кинеските власти забранија трговија и консумација на ...

Kина: Шенжен забрани јадењe кучиња и мачки

ММС - 02.04.2020

Големиот кинески град Шенжен забрани јадење кучиња и мачки во рамките на сузбивањето на трговијата со диви животни поради пандемијата на коронавирусот. „Кучињата и мачките како домашни миленици воспоставија многу поблизок однос со луѓето од другите ...

Во овој град веќе никој не смее да јаде мачки и кучиња

Точка - 02.04.2020

Кинескиот град Шенжен забранил јадење на кучиња и мачки како дел од сузбивањето на трговијата со диви животни од појавата на новиот коронавирус. Научниците сметаат дека коронавирусот се пренел на луѓе од животните.

Мачките и кучињата во овој кинески град веќе никој не смее да ги јаде

Независен - 02.04.2020

Кинескиот град Шенжен го забрани јадењето кучиња и мачки, како дел од справувањето со трговијата со диви животни уште од доаѓањето на новиот коронавирус. Научниците се сомневаат дека коронавирусот бил пренесен на луѓето од животни.

Кинескиот град Шенжен забрани јадењe кучиња и мачки

Република - 02.04.2020

Големиот кинески град Шенжен забрани јадење кучиња и мачки во рамките на сузбивањето на трговијата со диви животни поради пандемијата на коронавирусот. Кучињата и мачките како домашни миленици воспоставија многу поблизок однос со луѓето од другите ...

Кинески град забрани јадење кучиња и мачки

Expres - 02.04.2020

Големиот кинески град Шенжен забрани јадење кучиња и мачки Како мерка зџа сузбивање на трговијата со животни поради пандемијата на коронавирусот, кинескиот град Шенжен забрани јадење кушиња и мачки.

Првиот кинески град кој забрани да се јадат кучиња и мачки

+инфо - 02.04.2020

Кинескиот град Шенжен забранил јадење на кучиња и мачки како дел од сузбивањето на трговијата со диви животни од појавата на новиот коронавирус. Научниците сметаат дека коронавирусот се пренел на луѓе од животните.

Шенжен е прв кинески град кој забрани јадење на кучиња и мачки

24Инфо - 02.04.2020

Шенжен е првиот град во Кина кој забрани продажба и консумирање на месо од кучиња и мачки. Ова следи по избивање на пандемијата на коронавирус, кој е поврзан со консумирање месо од диви животни, поради што кинеските власти забранија продажба и ...