TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДЕНЕСКА Е СВ. НИКИТА ИСПОВЕДНИК: Епископ Халкидонски, беше особено милостив кон бедните, сираците, вдовиците и ...

Денешен - 10.06.2024

Денеска е 28 мај (по стар стил) и се слави Свети Никита Исповедник, епископ Халкидонски. Во младоста се одрече од светот и се оддалечи на монашки подвиг. Блескајќи со добродетелта како сонце, беше забележан од црковните старешини и воздигнат на ...

Денеска се празнува Свети Никита Исповедник, епископ Халкидонски

Екран - 10.06.2024

Свети Никита Исповедник, епископ Халкидонски Во младоста се одрече од светот и се оддалечи на монашки подвиг. Блескајќи со добродетелта како сонце, беше забележан од црковните старешини и воздигнат на архиерејскиот престол во Халкидон.