TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изложбата „Креативен активизам“ денес во монтажната галерија

Радио МОФ - 17.05.2018

Во монтажната/мобилна галерија во Паркот на Франкофонијата денеска од 20 часот ќе биде отворена изложбата „Креативен активизам“, која има за цел да претстави мал дел од бројните активности на активистите во изминатата декада.

Изложба: Креативен активизам

Окно - 17.05.2018

Во Мобилна/монтажна галерија (Парк на франкофонија), вечерва (17 мај) од 20 часот ќе биде отворена изложбата „Креативен активизам“ на која ќе бидат презентирани плакати и други активистички реквизити.

Културата и уметноста се моќен поттикнувач на граѓански активизам и општествени промени

еМагазин - 17.05.2018

Дали заробените институции и украдените јавни простори се доволен поттик за да се создаде креативен отпор и протест? Кои се границите на соработка на независниот културен граѓански сектор со власта и дали при таквите соработки постои опасност од ...

Изложба Креативен Активизам

А1 On - 17.05.2018

Изложбата која има за цел да претстави само еден мал дел од бројните активности на активистите во изминатата декада. Изложбата не е ретроспективна туку е почеток на еден серијал активности посветени на креативниот активизам и спрегите на уметноста и ...

Изложба: Креативен активизам

Либертас - 17.05.2018

Во Мобилна/монтажна галерија (Парк на франкофонија), вечерва (17 мај) од 20 часот ќе биде отворена изложбата „Креативен активизам“ на која ќе бидат презентирани плакати и други активистички реквизити.

Културата и уметноста се моќен поттикнувач на граѓански активизам и општествени промени

А1 On - 17.05.2018

Дали заробените институции и украдените јавни простори се доволен поттик за да се создаде креативен отпор и протест? Кои се границите на соработка на независниот културен граѓански сектор со власта и дали при таквите соработки постои опасност од ...

Културата и уметноста поттикнувачи на граѓански активизам

CivilMedia - 17.05.2018

Конференцијата „Моќта на културата и уметноста за општествени промени“, на едно место ги собра луѓето кои активно работат на полето на културата, и оние кои преку културниот активизам се борат да внесат промени во општеството.

Културата и уметноста се моќен поттикнувач на граѓански активизам и општествени промени

Фактор - 17.05.2018

Дали заробените институции и украдените јавни простори се доволен поттик за да се создаде креативен отпор и протест? Кои се границите на соработка на независниот културен граѓански сектор со власта и дали при таквите соработки постои опасност од ...