TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Студија: Луѓето наскоро ќе живеат пет години подолго

Нетпрес - 17.05.2024

Очекуваниот човечки животен век ќе се зголеми за речиси пет години до 2050 година, објави научното списаени Lancet. Се предвидува дека вкупниот животен век на човечката раса ќе се зголеми од 73,6 години во 2022 година на околу 78,1 година во 2050 ...

Студија: Глобалниот животен век ќе се зголеми за речиси 5 години до 2050 година

Канал5 - 17.05.2024

Очекуваниот животен век ширум светот се очекува да се зголеми за речиси пет години до 2050 година, покажуваат новите наоди. DPA/PA Media Очекуваниот животен век ширум светот се очекува да се зголеми за речиси пет години до 2050 година, покажуваат ...

Студија: Глобалниот животен век ќе се зголеми за речиси 5 години до 2050 година

Алсат-М - 17.05.2024

Очекуваниот животен век ширум светот се очекува да се зголеми за речиси пет години до 2050 година, покажуваат новите наоди. Прогнозата покажува дека меѓу 2022 и 2050 година се очекува животниот век на мажите да се зголеми од 71,1 година на 76 години ...

Луѓето наскоро ќе живеат пет години подолго

Локално - 17.05.2024

Се предвидува дека вкупниот животен век на човечката раса ќе се зголеми од 73,6 години во 2022 година на околу 78,1 година во 2050 година, што е зголемување за 4,5 години. Кај мажите таа ќе се зголеми од 71,1 на 76 години, а кај жените од 76,2 на ...

Студија: Глобалниот животен век ќе се зголеми за речиси 5 години до 2050 година

MakPress - 17.05.2024

Очекуваниот животен век ширум светот се очекува да се зголеми за речиси пет години до 2050 година, покажуваат новите наоди. Прогнозата покажува дека меѓу 2022 и 2050 година се очекува животниот век на мажите да се зголеми од 71,1 година на 76 години ...

ОПТИМИСТИЧКИ РЕЗУЛТАТИ: Луѓето наскоро ќе живеат пет години подолго

Вечер Прес - 17.05.2024

Очекуваниот животен век ширум светот се очекува да се зголеми за речиси пет години до 2050 година, покажуваат новите наоди. Прогнозата покажува дека меѓу 2022 и 2050 година се очекува животниот век на мажите да се зголеми од 71,1 година на 76 години ...

До 2050 година ќе ни се зголеми за пет години животниот век

ММС - 17.05.2024

Очекуваниот животен век ширум светот се очекува да се зголеми за речиси пет години до 2050 година, покажуваат новите наоди. Прогнозата покажува дека меѓу 2022 и 2050 година се очекува животниот век на мажите да се зголеми од 71,1 година на 76 години ...

Луѓето наскоро ќе живеат пет години подолго

365 - 22.05.2024

115 Се предвидува дека вкупниот животен век на човечката раса ќе се зголеми од 73,6 години во 2022 година на околу 78,1 година во 2050 година, што е зголемување за 4,5 години. Кај мажите таа ќе се зголеми од 71,1 на 76 години, а кај жените од 76,2 ...

Студија: Глобалниот животен век ќе се зголеми за речиси 5 години до 2050 година

Бриф - 17.05.2024

Очекуваниот животен век ширум светот се очекува да се зголеми за речиси пет години до 2050 година, покажуваат новите наоди. Прогнозата покажува дека меѓу 2022 и 2050 година се очекува животниот век на мажите да се зголеми од 71,1 година на 76 години ...

Глобалниот животен век ќе се зголеми за речиси 5 години до 2050 година

24Инфо - 17.05.2024

Очекуваниот животен век ширум светот се очекува да се зголеми за речиси пет години до 2050 година, покажуваат новите наоди. Прогнозата покажува дека меѓу 2022 и 2050 година се очекува животниот век на мажите да се зголеми од 71,1 година на 76 години ...

Ново истражување: Животниот век на човекот ќе се зголеми за пет години

Слободен Печат - 18.05.2024

Очекуваниот животен век на човекот ќе се зголеми за речиси пет години до 2050 година, објави „Лансет“, пренесува „Медикал експрес“. Се предвидува дека вкупниот животен век на човекот ќе се зголеми од 73,6 години во 2022 година на околу 78,1 година ...