TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Талибанците тврдат дека сакаат да ја завршат војната преку дијалог

Алфа - 14.02.2018

Талибанците соопштија денеска дека сакаат да ја завршат војната во Авганистан со дијалог, но предупредија дека нивната желба за мир не значи дека се исцрпени. Талибанците соопштија денеска дека сакаат да ја завршат војната во Авганистан со дијалог, ...

Четворица загинати во напад на пакистанските Талибанци

Р.С.Европа - 14.02.2018

Пакистанските власти соопштија дека вооружен напаѓач застрелал четворица паравојници во југозападниот град Квета, во заседа за која одговорност презедоа пакистанските Талибанци. Полицијата наведе дека војниците на пограничниот корпус денеска биле на ...

Талибанците сакаат да ја завршат војната преку дијалог...

Н.Македонија - 14.02.2018

Талибанците сакаат да ја завршат војната преку дијалог Талибанците соопштија денеска дека сакаат да ја завршат војната во Авганистан со дијалог, но предупредија дека нивната желба за мир не значи дека се исцрпени туку дека нивната оружена кампања ќе ...