TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Турција го доби и вториот дел од рускиот ракетен систем С-400

Н.Македонија - 15.09.2019

Турскиот министер за надворешни работи, Мевљут Чавушоглу, денеска изјави дека е завршена испораката на вториот дел од рускиот ракетен систем С-400 и додаде дека системот ќе стане оперативен во април следната година.

Турција го доби и вториот дел од рускиот ракетен систем С-400

Макфакс - 15.09.2019

Турскиот министер за надворешни работи, Мевљут Чавушоглу, денеска изјави дека е завршена испораката на вториот дел од рускиот ракетен систем С-400 и додаде дека системот ќе стане оперативен во април следната година.

На Турција и е испорачан вториот дел од рускиот систем С-400

Локално - 15.09.2019

Турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу изјави денеска дека е завршена испораката на вториот дел од рускиот ракетен систем С-400 и додаде дека системот ќе стане оперативен во април следната година.

ЧАВАШОГЛУ: Го добивме вториот дел до С-400, ќе биде оперативен од април

Денешен - 15.09.2019

Турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу изјави денеска дека е завршена испораката на вториот дел од рускиот ракетен систем С-400 и додаде дека системот ќе стане оперативен во април следната година.

На Турција и е испорачан вториот дел од рускиот систем С-400

MakPress - 15.09.2019

Турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу изјави денеска дека е завршена испораката на вториот дел од рускиот ракетен систем С-400 и додаде дека системот ќе стане оперативен во април следната година.

Турција го доби вториот дел од рускиот систем С-400

1tv - 15.09.2019

Турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу изјави денеска дека е завршена испораката на вториот дел од рускиот ракетен систем С-400 и додаде дека системот ќе стане оперативен во април следната година.

Вториот дел од рускиот систем С-40 стигна во Турција

Р.С.Европа - 15.09.2019

Турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу изјави денеска дека е завршена испораката на вториот дел од рускиот ракетен систем С-400 и додаде дека системот ќе стане оперативен во април следната година.

На Турција и е испорачан вториот дел од рускиот систем С-400

А1 On - 15.09.2019

Турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу изјави денеска дека е завршена испораката на вториот дел од рускиот ракетен систем С-400 и додаде дека системот ќе стане оперативен во април следната година.

На Турција и е испорачан вториот дел од рускиот систем С-400

Либертас - 15.09.2019

Турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу изјави денеска дека е завршена испораката на вториот дел од рускиот ракетен систем С-400 и додаде дека системот ќе стане оперативен во април следната година.

На Турција и е испорачан вториот дел од рускиот систем С-400

Слободен Печат - 15.09.2019

Испораката на вториот дел од рускиот ракетен систем С-400 е завршена, системот ќе стане оперативен во април следната година. Турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу изјави денеска дека е завршена испораката на вториот дел од рускиот ...

На Турција и е испорачан вториот дел од рускиот систем С-400

Опсервер - 15.09.2019

Турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу изјави денеска дека е завршена испораката на вториот дел од рускиот ракетен систем С-400 и додаде дека системот ќе стане оперативен во април следната година.

На Турција и е испорачан вториот дел од рускиот систем С-400

24Инфо - 15.09.2019

Турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу изјави денеска дека е завршена испораката на вториот дел од рускиот ракетен систем С-400 и додаде дека системот ќе стане оперативен во април следната година.

На Турција и е испорачан вториот дел од рускиот систем С-400

Нетпрес - 15.09.2019

Турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу изјави денеска дека е завршена испораката на вториот дел од рускиот ракетен систем С-400 и додаде дека системот ќе стане оперативен во април следната година.