TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јапонците сакаат Земјата да ја гаѓаат со вештачки метеори

Канал5 - 17.01.2019

Јапонската компанија Astro Live Experiences (ALE) креирала вештачки дожд од метеори , односно сателит , кој на барање на корисникот би исфрлал вештачки метеори и со тоа би го разубавиле ноќното небо.

Јапонците сакаат да ја гаѓаат Земјата со вештачки метеори (ВИДЕО)

USB - 18.01.2019

Јапонската компанија Astro Live Experiences (ALE) креирала вештачки дожд од метеори, односно сателит, кој на барање на корисникот би исфрлал вештачки метеори и со тоа би го разубавил ноќното небо.