TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Собранието неодговорно ги трошело државните пари

Телма - 27.12.2016

Собранието воопшто не штедело на комотноста на пратениците во 2015 година па најмногу и најсомнително потрошило пари за реконструкцијата на зградата и за патните трошоци. Прескапиот барок на зградата и вртоглаво големите суми за патување се главни ...

Зградата на министерство за транспорт поскапа од планираното

Телма - 27.12.2016

За реконструкција и надградба на Управната зграда на Министерството за транспорт и врски, ке се потрошат речиси два милиони евра повеќе од првично предвиденото. Државниот завод за ревизија во својот извештај освен сумата за проектот, ја нотира и ...

Пратениците сложни браќа за високи патни трошоци

Фактор - 27.12.2016

Пратениците и покрај предупредувањето од Државниот завод за ревизија дека добиваат огромни суми за превоз, си продолжуваат по старо и земаат илјадници евра на име патни трошоци. Во извештаите за 2008 и 2010 година ревизорите препорачале да се ...

Ревизорски извештај: Како се додели тендерот за барокната фасада на Министерството за транспорт?

Фактор - 27.12.2016

Државниот завод за ревизија го објави ревизорскиот извештај за работата на Министерството за транспорт и врски минатата година, период во кој Министерството беше управувано од екс министерот Миле Јанакиески, до 12 мај 2015 година, како и во време на ...

Собранието неодговорно ги трошело државните пари

+инфо - 27.12.2016

Според ревизорите цената на барокната зграда од 2010 кога е склучен првиот договор па се до 2015 пораснала за повеќе од 3 милиони евра. Собранието воопшто не штедело на комотноста на пратениците во 2015 година па најмногу и најсомнително потрошило ...

Транспорт ќе плати 2 милиони евра повеќе за барокизација на управната заграда

+инфо - 28.12.2016

Министерството за транспорт според ревизорот не ја почитува ниту динамиката на плакање на обврските утврдена со договорите. Министерството за транспорт и врски за реконструкција и надградба на Управната зграда ќе потроши два милиони евра повеќе од ...

Преплатена доградбата и адапцијата на објектот на Собранието

Порта 3 - 28.12.2016

Во извештајот на Државниот завод за ревизија, односно во Конечниот извештај за ревизијата на финансиските извештаи на сметката на основен буџет за 2015 година на македонското Собрание, се споменува и огромната сума платена за обнова на „барокниот“ ...

Собранието неодговорно ги трошело државните пари

Локално - 27.12.2016

Собранието воопшто не штедело на комотноста на пратениците во 2015 година, па најмногу и најсомнително се потрошиле пари за реконструкцијата на зградата и за патните трошоци, информита Телма.

Телма: Собранието неодговорно ги трошело државните пари

Стандард - 27.12.2016

Собранието воопшто не штедело на комотноста на пратениците во 2015 година па најмногу и најсомнително потрошило пари за реконструкцијата на зградата и за патните трошоци, пренесе Телма . Прескапиот барок на зградата и вртоглаво големите суми за ...