TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Директорот на Њујорк тајмс најави дека веројатно ќе се затвора печатениот весник

МКД - 14.02.2018

Директорот на Њујорк тајмс соопшти дека печатеното издание на весникот ќе излегува уште можеби десет години, вели Си-ен-би-си. Марк Томпсон, директорот на Њујорк тајмс, изјави дека компанијата „ќе продолжи да го развива дигиталното присуство и ...

„Њујорк Тајмс“ со поголем скок на акциите од Гугл и Фејсбук

Слободен Печат - 12.02.2018

Весникот „Њујорк Тајмс“ објави дека резултатите ги надминале очекувањата и донесе изненадувачки висок профит своите акционери. Цената на акциите на весникот е зголемена за 10 отсто и чини повеќе од 24 долари, цена што не е достигната уште од 2007 ...