TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Хром“ подготви „орден на срамот“ за веб-страниците што се многу бавни

Факултети - 14.11.2019

„Гугл“ тестира посебна икона што ќе се појавува исклучиво ако веб-страницата се вчитува многу бавно на „Хром“. Така, „Хром“ ќе ѝ даде беџ на веб-страницата што ќе биде премногу бавна. - Ова ќе има многу форми, а ние планираме да експериментираме со ...

Google ќе ги oбележува сајтовите кои бавно се вчитуваат

Кајгана - 13.11.2019

Google експериментира со новата ознака која на пребарувачот Chrome ќе ги обележува сајтовите кои бавно се вчитуваат. Тимот на Chrome објаснува дека во иднина пребарувачот ќе ги идентификува сајтовите кои бавно се вчитуваат и ќе ги oбележи со јасна ...

Гугл ќе ги обележува спорите веб сајтови

Канал5 - 13.11.2019

Гугл експериментира со нова ознака која во Хром пребарувачот треба да ги обележи сајтовите кои споро се очитуваат. Пребарувачот во иднина ќе има можност и да идентификува сајтови кои на корисниците им се отвораат брзо или споро и да ги обележи со ...

Google ќе ги обележува бавните сајтови во Chrome

USB - 13.11.2019

Google експериментира со нова значка, која во веб прегледникот Chrome би требало да ги обележува сајтовите кои бавно се вчитуваат. Блог постот на тимот на Chrome објаснува дека во иднина прелистувачот ќе може да идентификува страници што брзо или ...

Google планира да ги означува бавните и брзите веб страни во Chrome

Smartportal - 12.11.2019

Означувањето ќе биде во форма на беџ и лента во боја при отворањето на страните Google под насловот „Се движиме кон побрз веб“ најави промени кои планира да ги воведе во нивниот Chrome прелистувач, промени кои би требало да ги мотивираат ...

Гугл ќе ги обележува спорите веб сајтови

Студенти - 13.11.2019

Пребарувачот во иднина ќе има можност и да идентификува сајтови кои на корисниците им се отвораат брзо или споро и да ги обележи со јасни ознаки. Ваквиот начин на обележување може да биде во разни форми, а тимот на Гулг планира да ги испробува преку ...