TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Усвоена националната стратегија на ДКСК за спречување корупција и судир на интереси

Канал5 - 23.02.2021

Документот содржи 12 клучни цели и ги селектира приоритетните проблеми кои генерираат висок ризик од корупција, а идентификувани се мерки за нивно надминување. обраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците денеска едногласно ...

Годишниот извештај за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите пред матичната собраниска комисија

Независен - 23.02.2021

Годишниот извештај за работата на Комисијата за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите во 2020 година денеска ќе биде презентиран пред членовите на матичната собраниска Комисија. Во Собранието ќе се одржи продолжение на 11.

На Собраниска комисија ќе се презентира Годишниот извештај за работата на комисијата за надзор на спроведување на ...

Локално - 23.02.2021

Комисијата за надзор на спроведување на мерките за следење во комуникациите, денес ќе го презентира Годишниот извештај за работата за 2020. година, пред членовите на Собраниската комисија во чија надлежност е. Оттаму денес е закажана да се оддржи 11.

Две седници на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците

Сител - 22.02.2021

Во Собранието на Република Македонија денеска се најавени две седници на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците. На дневен ред на седниците се повеќе годишни извештаи за работата на институциите, обвинителството, ДКСК и други.

Две седници на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците

Курир - 22.02.2021

Во Собранието на Република Македонија денеска се најавени две седници на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците. На дневен ред на седниците се повеќе годишни извештаи за работата на институциите, обвинителството, ДКСК и други.

Две седници на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците

Слободен Печат - 22.02.2021

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска се најавени две седници на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците. На дневен ред на седниците се повеќе годишни извештаи за работата на институциите, обвинителството, ДКСК и ...

Две седници на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците

Frontline - 22.02.2021

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска се најавени две седници на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците. На дневен ред на седниците се повеќе годишни извештаи за работата на институциите, обвинителството, ДКСК и ...

Две седници на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците

24Инфо - 22.02.2021

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска се најавени две седници на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците. На дневен ред на седниците се повеќе годишни извештаи за работата на институциите, обвинителството, ДКСК и ...

Две седници на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците

Канал5 - 22.02.2021

Во Собранието на Република Македонија денеска се најавени две седници на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците. На дневен ред на седниците се повеќе годишни извештаи за работата на институциите, обвинителството, ДКСК и други.

Закажани две седници на Комисијата за политички систем и односи со заедниците

Локално - 22.02.2021

Според најавите, денес во Собранието ќе се оддржат две седници на Комисијата за политички систем и односи со заедниците кадешто на дневен ред се повеќето годишни извештаи за работата на институциите, обвинителството, ДКСК и останатите.

Две седници на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците

Опсервер - 22.02.2021

– Во Собранието на Република Северна Македонија денеска се најавени две седници на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците. На дневен ред на седниците се повеќе годишни извештаи за работата на институциите, обвинителството, ДКСК и ...

Денеска најавени седници на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците

Скопје инфо - 22.02.2021

Во Собранието на Република Македонија денеска се најавени две седници на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците. На дневен ред на седниците се повеќе годишни извештаи за работата на институциите, обвинителството, ДКСК и други.

Две седници на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците

MakPress - 22.02.2021

Во Собранието на Република Македонија денеска се најавени две седници на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците. На дневен ред на седниците се повеќе годишни извештаи за работата на институциите, обвинителството, ДКСК и други.

Извештај за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите пред матичната собраниска комисија

24Инфо - 23.02.2021

Годишниот извештај за работата на Комисијата за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите во 2020 година денеска ќе биде презентиран пред членовите на матичната собраниска Комисија. Во Собранието ќе се одржи продолжение на 11.

Годишниот извештај за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите пред матичната собраниска комисија

Опсервер - 23.02.2021

Годишниот извештај за работата на Комисијата за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите во 2020 година денеска ќе биде презентиран пред членовите на матичната собраниска Комисија. Во Собранието ќе се одржи продолжение на 11.

Годишниот извештај за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите пред матичната собраниска комисија

MakPress - 23.02.2021

Годишниот извештај за работата на Комисијата за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите во 2020 година денеска ќе биде презентиран пред членовите на матичната собраниска Комисија. Во Собранието ќе се одржи продолжение на 11.

Националната стратегија на ДКСК за спречување корупција и судир на интереси усвоена на собраниска комисија

Слободен Печат - 23.02.2021

Собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците денеска едногласно заклучи да му предложи на Собранието да ја усвои Национална та стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси 2021-2025 изготвена од Државната ...

Националната стратегија на ДКСК за спречување корупција и судир на интереси усвоена на собраниска комисија

24Инфо - 23.02.2021

Собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците денеска едногласно заклучи да му предложи на Собранието да ја усвои Национална та стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси 2021-2025 изготвена од Државната ...

Националната стратегија на ДКСК за спречување корупција и судир на интереси усвоена на собраниска комисија

CivilMedia - 23.02.2021

Собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците денеска едногласно заклучи да му предложи на Собранието да ја усвои Национална та стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси 2021-2025 изготвена од Државната ...

Националната стратегија на ДКСК за спречување корупција и судир на интереси усвоена на собраниска комисија

Frontline - 23.02.2021

Собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците денеска едногласно заклучи да му предложи на Собранието да ја усвои Национална та стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси 2021-2025 изготвена од Државната ...

Собраниската комисија едногласно ја усвои Националната стратегија на ДКСК

+инфо - 23.02.2021

ДКСК решила 100 предмети од областа на корупцијата – од 687 пријави и 23 предмети по сопствена иницијатива, а од областа на судир на интереси – од 364 пријави и 66 по сопствена иницијатива, решила 143 предмети.

Националната стратегија на ДКСК за спречување корупција и судир на интереси усвоена на собраниска комисија

Граѓански збор - 23.02.2021

Собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците денеска едногласно заклучи да му предложи на Собранието да ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси 2021-2025 изготвена од Државната ...

На Собраниска комисија усвоена националната стратегија на ДКСК за корупција и судир на интереси

MakPress - 23.02.2021

Собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците денеска едногласно заклучи да му предложи на Собранието да ја усвои Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси 2021-2025 изготвена од Државната ...

Националната стратегија за борба против корупција презнетирана пред пратениците

Телма - 22.02.2021

Зголемување на нивото на политичката одговорнос и демонстирање на воља за борба против корупцијата, совесно управување со политичкото влијание во јавниот сектор, јакнење на интегритетот и отчетноста на јавниот сектор интегритет и транспарентност при ...

Две седници на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците

Бизнис Вести - 22.02.2021

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска се најавени две седници на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците. На дневен ред на седниците се повеќе годишни извештаи за работата на институциите, обвинителството, ДКСК и ...