TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЗА УНИВЕРЗАЛНАТА САЛА ЌЕ ТРЕБААТ УШТЕ ПАРИ ОД ВЛАДАТА Арсовска вели дека изведувачот направил непредвидени трошоци

+инфо - 09.08.2022

Се работи за проект кој што го отпочнал мојот претходник, односно нивниот член, кој што во својот мандат веќе ги детектирал дека ги има овие недоследности и ја стопирал, односно времено престанал со активностите кои што требало да се преземаат за да ...

За Универзална се бараат уште пари – Арсовска: Изведувачот направил непредвидени трошоци

ТВ21 - 09.08.2022

Дополнителни средства за реконструкцијата на Универзална сала ќе треба да издвои Владата бидејќи изведувачот направил непредвидени трошоци, вели градоначалничката на Скопје Данела Арсовска.

Градот Скопје нема никаква вина во делот на трошоците за изградба на Универзалната сала, рече Арсовска

Сител - 09.08.2022

Градот Скопје не се јавува како инвеститор и ние не бараме повеќе средства за изградба на Универзалната сала. Лицето кое го изведува проектот вели дека има непредвидени трошоци и тој бара поголема сума која Градот ја нема, а Владата треба да ја ...

Направени се измени во проектот: Ќе продолжи ли конечно обновата на Универзална сала?

Слободен Печат - 08.08.2022

Од Град Скопје објаснуваат дека е стигнато ново техничко решение од проектантот врз основа на кое е неопходно да се изврши измена на првичниот договор за којшто Град Скопје има поднесено допис до Владата.

Маркоски: Арсовска типично за ВМРО-ДПМНЕ – Нема пари за БРТ, за Униуверзална, за автобуси, за бесплатен превоз

Frontline - 08.08.2022

Активистот Гоце Маркоски со коментар на Фјесбук , реагира на тоа што градоначалничката на Скопје Данела Арсовска бара од Владата дополнителни пари за реконструкцијата на Универзална сала. Универзалната сала стои недовршена веќе седум години.

Арсовска бара плус пари од Владата за реконструкција на Универзална сала

Сакам да кажам - 08.08.2022

Градоначалничката Данела Арсовска бара од Владата дополнителни пари за реконструкцијата на Универзална сала. Град Скопје за проектот за реновирањето на надворешноста и покривот на концертната сала лани, за време на мандатот на ексградоначалникот ...

Арсовска бара уште пари од Владата за Универзална сала

Zoom - 08.08.2022

Градоначалничката Данела Арсовска бара од Владата дополнителни пари за реконструкцијата на Универзална сала, објави порталот „Сакам да кажам“. Град Скопје за проектот за реновирањето на надворешноста и покривот на концертната сала лани, за време на ...

Градот Скопје нема никаква вина во делот на трошоците за изградба на Универзалната сала, рече Арсовска

24Инфо - 09.08.2022

Градот Скопје не се јавува како инвеститор и ние не бараме повеќе средства за изградба на Универзалната сала. Лицето кое го изведува проектот вели дека има непредвидени трошоци и тој бара поголема сума која Градот ја нема, а Владата треба да ја ...

Градот Скопје нема никаква вина во делот на трошоците за изградба на Универзалната сала, рече Арсовска

Zoom - 09.08.2022

Градот Скопје не се јавува како инвеститор и ние не бараме повеќе средства за изградба на Универзалната сала. Лицето кое го изведува проектот вели дека има непредвидени трошоци и тој бара поголема сума која Градот ја нема, а Владата треба да ја ...

Арсовска: Градот Скопје нема никаква вина во делот на трошоците за изградба на Универзалната сала

Press24 - 09.08.2022

Градот Скопје не се јавува како инвеститор и ние не бараме повеќе средства за изградба на Универзалната сала. Лицето кое го изведува проектот вели дека има непредвидени трошоци и тој бара поголема сума која Градот ја нема, а Владата треба да ја ...

Градот нема никаква вина во делот на трошоците за изградба на Универзална, рече Арсовска

Локално - 09.08.2022

Градот Скопје не се јавува како инвеститор и ние не бараме повеќе средства за изградба на Универзалната сала. Лицето кое го изведува проектот вели дека има непредвидени трошоци и тој бара поголема сума која Градот ја нема, а Владата треба да ја ...

Не ние, туку инвеститорот бара повеќе пари за универзална сала, која градот ја нема, вели Арсовска

MakPress - 09.08.2022

Градот Скопје не се јавува како инвеститор и ние не бараме повеќе средства за изградба на Универзалната сала. Лицето кое го изведува проектот вели дека има непредвидени трошоци и тој бара поголема сума која Градот ја нема, а Владата треба да ја ...

Арсовска: Трошоците за доизградба на Универзална сала треба да ги покрие Владата!

Вечер Прес - 09.08.2022

-Градот Скопје не се јавува како инвеститор и ние не бараме повеќе средства за изградба на Универзалната сала. Лицето кое го изведува проектот вели дека има непредвидени трошоци и тој бара поголема сума која Градот ја нема, а Владата треба да ја ...

Трошоците за изградба на Универзална сала да ги плати владата, Луна Паркот ќе биде само со реквизити

Слободен Печат - 09.08.2022

Градот Скопје не се јавува како инвеститор и ние не бараме повеќе средства за изградба на Универзалната сала. Лицето кое го изведува проектот вели дека има непредвидени трошоци и тој бара поголема сума која Градот ја нема, а Владата треба да ја ...

Арсовска за Универзална сала: Проектот е на Владата, изведувачот бара повеќе пари

Фактор - 09.08.2022

Градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска, денеска рече дека узведувачот на реконструкцијата од надворешниот дел на Универзална сала во текот на својата работа направил, односно генерирал непредвидени трошоци.