TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Истражување покажа дека хотелите се поевтини од Airbnb

Денар - 29.09.2023

Кога патуваме, се прашуваме кои сместувања се најприфатливи, а кои нудат најмногу за парите што ги издвојуваме. Затоа често се откажуваме од хотелско сместување во корист на изнајмување стан затоа што таму можеме да зготвиме нешто, имаме повеќе ...

ИЗНАЈМУВАЊЕТО СТАНОВИ НА НЕКОЛКУ ДЕНА СТАНУВА ЛУКСУЗ: Еве каква промена воведе Њујорк, не се први

Фактор - 29.09.2023

Илјадници станови во Њујорк објавени на платформата за краткорочно изнајмување Airbnb наскоро ќе бидат избришани од мапата. Новиот закон, наречен Локален закон 18, стапи на сила на почетокот на месецот и е толку строг што не само што го ограничува ...