TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заврши амандманската расправа на комисијата за буџетот

24 Вести - 07.12.2017

Комисијата за финансирање на буџет, заврши со амандманската расправа за буџетот за 2018-та. Опозицијата ја бојкотираше комисијата. Од вкупно поднесените 279 амандмани беа прифатени 4 од ВМРО-ДПМНЕ и 2 од БЕСА.

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

Алсат-М - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018 година и од вкупно 279 амандмани поднесни од опозицијата усвои шест од кои четири од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ што не беа ...

Предлог-буџетот се враќа во Влада

Макфакс - 07.12.2017

Амандманската расправа на Комисијата за финансирање и буџет заврши денеска, по што предлог-буџетот повторно се враќа во Влада. Откако ќе биде разгледан, предлогот ќе биде ставен на дневен ред на пленарна седница во Собранието.

Амандманска расправа за буџетот за 2018

24 Вести - 07.12.2017

Комисијата за финансирање разгледа над 100 амандмани. Беса повлече три од амандманите, а останатите беа отфрлени. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и денеска не учествуваа во работата на комисијата .

Власта денеска не беше расположена за прифаќање амандмани

Алсат-М - 07.12.2017

„ Амандманот не се прифаќа“ е фразата која најчесто можеше да се чуе на расправата за Предлог буџетот за 2018 година. За разлика од вчера, власта денеска не даде зелено светло за ниту еден од амандманите поднесени од БЕСА и од ВМРО ДПМНЕ.

Од 211 амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за буџетот, 200 се за кратење пари од филхармонијата

Сакам да кажам - 07.12.2017

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ поднесоа 211 амандмани на Предлог-буџетот за 2017 година, од нив, во 200 се бара кратење на средства од Македонската филхармонија. И денес во Собранието заседаваше Комисијата за финансирање и буџет, на која што не ...

Амандманската расправа за буџетот завршува денеска во матичната комисија

Алфа - 07.12.2017

Власта продолжува во отсуство на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ да расправа за предлог буџетот за наредната година, а меѓу другите и за амандманите поднесени од оваа партија. Власта продолжува во отсуство на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ да ...

Заврши амандманската расправа, буџетот за 2018 се враќа во Влада, па оди во Собрание

Мета - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет денеска ја заврши амандманската расправа по предлог-буџетот за 2018 година. Денеска беше третото продолжение на 12. седница која почна на 27 ноември, а комисиската расправа за предлог-буџетот, неколку пати беше ...

Како „копи-пејст“, „препишани“ и „излишни“, не поминаа 95 амандмани за буџетот

Мета - 07.12.2017

„Не се прифаќа“. „За побараното со овој амандман веќе се предвидени пари во буџетот за 2018 година“. „Општините треба да аплицираат во соодветното министерство и ќе добијат пари од буџетот“.

Прифатени четири амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за предлог-буџетот

Фокус - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет на вчерашната седница за предлог-буџетот за 2018 година прифати четири амандмани на ВМРО-ДПМНЕ и два од пратениците на БЕСА. За време на вчерашната расправа која заврши околу 21 часот, беа разгледани околу 170 ...

Амандманска расправа за Буџетот во 2018

+инфо - 07.12.2017

Останати за разгледување се околу 100 аманмани за кои пратениците треба да расправаат. Комисијата за финансирање и буџет ја продолжи расправата по амандманите на Предлог- буџетот за 2018 година.

Комисиската расправа за буџетот закажана за 11 часот, останаа уште 100 амандмани

Мета - 07.12.2017

Третото продолжение на 12. седница на Комисијата за финансирање и буџет, на која се води амандманска расправа за предлог-буџет за 2018 година, е закажано за во 11 часот. Останаа уште околу 100 аманмани за кои пратениците треба да расправаат.

Разгледани 170 амандмани за предлог-буџетот, расправата продолжува утре во 11 часот

Мета - 06.12.2017

На второто продолжение на 12. седница на Комисијата за финансирање и буџет, која се одвиваше и после 18 часот, беа разгледани околу 170 амандмани на предлог-буџетот, од вкупно 279, кои се предложени од ВМРО-ДПМНЕ и Беса.

Буџетот може да биде донесен следната недела

Алсат-М - 06.12.2017

Власта денеска прифати само четири од вкупно 200 предложени амандмани на опозициската ВМРО – ДПМНЕ. Два од прифатените амандмани се прифатени како што се предложени, а останатите два ќе треба да се видоизменат.

Ковачевски: Амандманската расправа за буџетот може да заврши и утре

Нова ТВ - 06.12.2017

На седмиот ден од расправата за буџетот за 2018 во Комисијата за финансирање и буџет, денеска заврши општиот претрес и продолжува амандманската расправа. Во текот на амандманската расправа, досега е прифатен еден амандман поднесен од ВМРО-ДПМНЕ, кој ...

Екпресна завршница на комисиската расправа, брз и амандманскиот претрес

МРТ - 06.12.2017

Заврши општата, почна амандманската расправа за Предлог- буџетот за 2018-та година. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ не учествуваат, иако им се прифатени неколку предлози. Можно е надлежната собраниска комисија уште утре да ја заврши работата.

СДСМ прифати амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за буџетот, иако тие бојкотираат

Сакам да кажам - 06.12.2017

Собраниската Комисија за финансирање и буџет досега прифати два амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за субвенционирање на печки за пелети и за ТИРЗ Куманово, иако пратениците на опозицијата ја бојкотираат комисиската расправа за буџетот поради притворите на ...

Буџет; Прифатен амандман на ВМРО-ДПМНЕ

Алсат-М - 06.12.2017

Во текот на амандманската расправа за Буџетот за 2018 година, досега е прифатен еден амандман поднесен од ВМРО-ДПМНЕ, кој што се однесува на субвенционирање на печки за пелети. Со комисијата претседава пратеникот од СДСМ, назначен од претседателот ...

Комисијата разгледа 80 амандмани за предлог-буџетот, со работа ќе продолжи во 18.30 часот

Мета - 06.12.2017

На амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година во Комисијата за финансирање и буџет, за два часа, беа одбиени 59 амандмани, со што, вкупниот број на одбиени амандмани на денешната расправа до 18 часот е 67.

Започна амандманската распрва за буџетот

Вечер - 06.12.2017

Комисијата за буџет и финансирање ја заврши општата расправа по предлог буџетот за 2018-та година и започна со претрес по поднесените 279 амандмани, најголем дел од опозициската ВМРО-ДПМЕ.

Заврши општата расправа по Предлог- буџетот за 2018

+инфо - 06.12.2017

Попладнево почнува амандманската расправа. Поднесени се 279 амандмани на буџетот за 2018 година. Комисијата за финасирање и буџет го заврши општиот претрес по Предлог- буџетот за 2018 година.

Прифатени два амандмани на ВМРО-ДПМНЕ на расправата за буџетот за 2018 година

Press24 - 06.12.2017

На седмиот ден од расправата за буџетот за 2018 во Комисијата за финансирање и буџет, денеска заврши општиот претрес и продолжува амандманската расправа. Во текот на амандманската расправа, досега се прифатени два амандмани поднесен од ВМРО-ДПМНЕ, ...

Експресна расправа за буџетот без опозиција

Алфа - 06.12.2017

Заврши општата расправа по предлог буџетот за 2018-та година во матичната комисија во собранието. Власта упорно го турка предлог буџетот во собранието без присуство на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.

Прифатени два амандмани на ВМРО-ДПМНЕ на комисиската расправа за буџетот

Мета - 06.12.2017

На амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година, пратениците прифатија два амандмани поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, која и денеска не присуствува на расправата, а отфрлени се осум. Прифатените амандмани се со изменет текст и се однесуваат на ...

На расправата за буџет за 2018 засега прифатен еден амандман на ВМРО

Press24 - 06.12.2017

На седмиот ден од расправата за буџетот за 2018 во Комисијата за финансирање и буџет, денеска заврши општиот претрес и продолжува амандманската расправа. Во текот на амандманската расправа, досега е прифатен еден амандман поднесен од ВМРО-ДПМНЕ, кој ...

Ковачевски: Комисијата за буџет може и утре да ја заврши работата

Мета - 06.12.2017

Општиот претрес на предлог-буџетот за 2018 година на Комисијата за финансирање и буџет заврши и попладнево продолжува амандманската расправа. Денеска е седмиот ден од комисиската расправа и остануваат уште три дена до законскиот рок од 10 дена, до ...

Заврши амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година...

Н.Македонија - 07.12.2017

Заврши амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по предлог-буџетот за 2018 година и од вкупно 279 амандмани поднесни од опозицијата усвои ...

Предлог-буџетот се враќа во Влада

Вечер - 07.12.2017

Амандманската расправа на Комисијата за финансирање и буџет заврши денеска, по што предлог-буџетот повторно се враќа во Влада. Откако ќе биде разгледан, предлогот ќе биде ставен на дневен ред на пленарна седница во Собранието.

Второ продолжение на комисиската расправа за буџетот во 11 часот

Мета - 06.12.2017

Собранието денеска во 11 часот го закажа второто продолжение на Комисијата за финансирање и буџет. Седницата на која се разгледува предлог-буџетот за 2018 година, почна на 27 ноември, и оттогаш нејзиното одржување се одложуваше една недела.

Како „копи-пејст“, „препишани“ и „излишни“, не поминаа 95 амандмани за буџетот

Либертас - 07.12.2017

„Не се прифаќа“. „За побараното со овој амандман веќе се предвидени пари во буџетот за 2018 година“. „Општините треба да аплицираат во соодветното министерство и ќе добијат пари од буџетот“.

Прифатени четири амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за предлог-буџетот

Локално - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет на вчерашната седница за предлог-буџетот за 2018 година прифати четири амандмани на ВМРО-ДПМНЕ и два од пратениците на БЕСА. За време на вчерашната расправа која заврши околу 21 часот, беа разгледани околу 170 ...

Расправата за буџетот мина без опозицијата – СДСМ без забелешки, само со пофалби за буџетот

Позитив.мк - 05.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет ја прекина денешната седница и го закажа нејзино продолжение за утре во 11 часот. По една недела пауза комисијата денеска продолжи да работи без присуство на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, која засега се уште нема ...

Продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

Press24 - 06.12.2017

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со седницата од вчера претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен од претседателот на Собранието Талат ...

Комисијата за буџет ќе ги разгледа преостанатите 100 амандмани

Позитив.мк - 07.12.2017

Третото продолжение на 12. седница на Комисијата за финансирање и буџет, на која се води амандманска расправа за предлог-буџет за 2018 година, е закажано за во 11 часот. Останаа уште околу 100 аманмани за кои пратениците треба да расправаат.

Амандманската расправа за буџетот може да заврши и денеска

Тера - 07.12.2017

На осмиот ден од расправата за буџетот за 2018 во Комисијата за финансирање и буџет, заврши општиот претрес и продолжува амандманската расправа. Во текот на амандманската расправа, досега се прифатени амандманите поднесен од ВМРО-ДПМНЕ, кој што се ...

Екпресна завршница на комисиската расправа, брз и амандманскиот претрес

Бриф - 06.12.2017

Експресно за само два дена, без опозициски реплики и жестока дебата заврши општата расправа по Предлог- буџетот за в година. Празни останаа столчињата резервирани за пратениците од опозициската ВМРО-ДПМНЕ. Продолжи амандманската.

Прифатени два амандмана на ВМРО-ДПМНЕ на буџетот за 2018 година

+инфо - 06.12.2017

Министерството за финансии ги прифати амандманите на ВМРО-ДПМНЕ за субвенционирање на печки за пелети и за ТИРЗ Куманово Комисија за финансирање и буџет во која се води расправа по поднесените амандмани на ВМРО-ДПМНЕ на Предлог- буџетот за 2018 ...

Комисијата разгледа 80 амандмани за предлог-буџетот

+инфо - 06.12.2017

Движењето Беса, за време на расправата во комисијата, повлече шест амандмани. На амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година во Комисијата за финансирање и буџет, за два часа, беа одбиени 59 амандмани, со што, вкупниот број на одбиени ...

Почна амандманската расправа за буџетот

Макфакс - 06.12.2017

Комисијата за буџет и финансирање ја заврши општата расправа по предлог-буџетот за 2018 година и почна со претрес по поднесените 279 амандмани, најголем дел од опозициската ВМРО-ДПМЕ. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и денеска не беа присутни на седницата ...

Прифатени два амандмани на ВМРО-ДПМНЕ на комисиската расправа за буџетот

Либертас - 06.12.2017

На амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година, пратениците прифатија два амандмани поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, која и денеска не присуствува на расправата, а отфрлени се осум. Прифатените амандмани се со изменет текст и се однесуваат на ...

Прифатен амандман на ВМРО-ДПМНЕ за Буџетот

Локално - 06.12.2017

Во текот на амандманската расправа за Буџетот за 2018 година, досега е прифатен еден амандман поднесен од ВМРО-ДПМНЕ, кој што се однесува на субвенционирање на печки за пелети. Со комисијата претседава пратеникот Васко Ковачевски од СДСМ, назначен ...

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

Press24 - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018 година и од вкупно 279 амандмани поднесни од опозицијата усвои шест од кои четири од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ што не беа ...

Предлог-буџетот се враќа во Влада

Орбис - 07.12.2017

Амандманската расправа на Комисијата за финансирање и буџет заврши денеска, по што предлог-буџетот повторно се враќа во Влада. Откако ќе биде разгледан, предлогот ќе биде ставен на дневен ред на пленарна седница во Собранието.

Второ продолжение на комисиската расправа за буџетот во 11 часот

Либертас - 06.12.2017

Собранието денеска во 11 часот го закажа второто продолжение на седницата на Комисијата за финансирање и буџет. Седницата на која се разгледува предлог-буџетот за 2018 година, почна на 27 ноември, и оттогаш нејзиното одржување се одложуваше една ...

Комисијата отфрли 95 амандмани за предло-буџетот за 2018 година

Позитив.мк - 07.12.2017

Не се прифаќа“. „За побараното со овој амандман веќе се предвидени пари во буџетот за 2018 година“. „Општините треба да аплицираат во соодветното министерство и ќе добијат пари од буџетот“.

Продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

Кумановски м. - 06.12.2017

loading... Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со седницата од вчера претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен од претседателот на Собранието ...

Комисија за буџет: Уште 100 амандмани за разгледување, прифатени шест

Нова ТВ - 07.12.2017

Денеска продолжува седницата на Комисијата за финансирање и буџет, на која се води амандманска расправа за предлог-буџет за 2018 година. Останаа уште околу 100 аманмани за кои пратениците треба да расправаат.

Кога ќе биде донесен буџетот?

Фактор - 06.12.2017

Можно е веќе наредната недела во Парламентот да се изгласа Буџетот за наредната година. Власта денеска прифати само два од предложени амандмани на опозициската ВМРО – ДПМНЕ. Два од прифатените амандмани се прифатени како што се предложени, а ...

Почна амандманската расправа за буџетот

Точка - 06.12.2017

Комисијата за буџет и финансирање ја заврши општата расправа по предлог-буџетот за 2018 година и почна со претрес по поднесените 279 амандмани, најголем дел од опозициската ВМРО-ДПМЕ. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и денеска не беа присутни на седницата ...

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

Канал5 - 07.12.2017

Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018 година и од вкупно 279 амандмани поднесни од опозицијата усвои шест од кои четири од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ што не беа ...