TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во светот, на секои пет минути, некој добива мултипла склероза,а во Македонија над 1.300 лица ја имаат болеста

Вечер Прес - 30.05.2024

Марш на лицата во Македонија со МС- да се подигне свеста за болеста Да се подигне јавната свест во Македонија за проблемите со кои се соочуваат лицата со мултипла склероза, за нивните специфични потреби за поквалитетен живот и социјална инклузија.

ФОТО | Со марш по скопските улици се одбележа Светскиот ден на лицата заболени од мултиплекс склероза

Слободен Печат - 30.05.2024

Со марш од порта Македонија до Даре Џамбаз беше одбележан Меѓународниот ден на мултиплекс склероза (МС). Маршот, организиран од „Мобилност Скопје” со поддршка од Националниот сојуз на лицата со телесен инвалидитет на Македонија – МОБИЛНОСТ ...

Стефковски и Велковски на марш по скопските улици за поддршка на лицата со Мултиплекс склероза

Курир - 30.05.2024

Со маршот испраќаме силна поддршка за подигање на јавната свест, остварување на правата и создавање кохезија во заедницата за лицата со Мултиплекс склероза, Параплегија и Дистрофија. Градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски и Министерот ...

Со марш во Скопје се одбележа Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза

Независен - 30.05.2024

Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Северна Македонија „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај – Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза, денеска по деветти пат организираше марш за подигнување на јавната свест за ...

Светски ден на мултиплекс склероза – на секои пет минути во светот некој добива дијагноза МС

Слободен Печат - 30.05.2024

Мултиплекс склероза резултира со оштетување што доведува до симптоми кои може да варираат од личност до личност. Светскиот ден на мултиплекс склероза (МС) се одбележува секоја година на 30 мај со цел да се подигне свеста, да се информира и едуцира ...

Одбележување на Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза

Бизнис Вести - 30.05.2024

Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Северна Македонија „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај – Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза, денеска организира марш за подигнување на јавната свест за проблемите со кои се ...

Одбележување на Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза

Бриф - 30.05.2024

Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Северна Македонија „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај – Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза, денеска организира марш за подигнување на јавната свест за проблемите со кои се ...

Одбележување на Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза

Курир - 30.05.2024

На настанот, како што информираат од „Мобилност Македонија“, ќе се приклучат и лицата со параплегија и дистрофија. Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Македонија „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај – Светскиот ден на лицата ...

Одбележување на Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза

Нетпрес - 30.05.2024

Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Македонија „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај – Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза, денеска организира марш за подигнување на јавната свест за проблемите со кои се ...

Одбележување на Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза

24 Вести - 30.05.2024

Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Северна Македонија „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај - Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза, денеска организира марш за подигнување на јавната свест за проблемите со кои се ...

Македонија го одбележува Светскиот ден на мултипла склероза

Слободен Печат - 30.05.2024

Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Македонија „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај – Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза, денеска организира марш за подигнување на јавната свест за проблемите со кои се ...

Одбележување на Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза

24Инфо - 30.05.2024

Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Северна Македонија „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај – Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза, денеска организира марш за подигнување на јавната свест за проблемите со кои се ...

Одбележување на Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза

Frontline - 30.05.2024

Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Северна Македонија „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај – Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза, денеска организира марш за подигнување на јавната свест за проблемите со кои се ...

Одбележување на Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза

Нова ТВ - 30.05.2024

Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Северна Македонија „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај – Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза, денеска организира марш за подигнување на јавната свест за проблемите со кои се ...

Стефковски на марш по скопските улици за поддршка на лицата со Мултиплекс склероза

Скопје инфо - 30.05.2024

Градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски и Министерот за труд и социјална политика Ѓоко Велковски утрово учествуваа на маршот за подигање на јавната свест, остварување на правата и создавање кохезија во заедницата за лицата со ...

Стефковски на марш по скопските улици за поддршка на лицата со Мултиплекс склероза

Канал5 - 30.05.2024

Утрово по повод меѓународниот ден на Мултиплекс склероза чекоревме по улиците на Скопје заедно со членовите на Мобилност Скопје. Градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски и Министерот за труд и социјална политика Ѓоко Велковски утрово ...

Стефковски и Велковски на марш по скопските улици за поддршка на лицата со Мултиплекс склероза

Нетпрес - 30.05.2024

Градоначалникот на Општина Гази Баба Бобан Стефковски и Министерот за труд и социјална политика Ѓоко Велковски утрово учествуваа на маршот за подигање на јавната свест, остварување на правата и создавање кохезија во заедницата за лицата со ...

Марш за подигнување на јавната свест за проблемите на лицата со мултипла склероза

Вечер Прес - 30.05.2024

Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Македонија „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај – Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза, денеска организираше марш за подигнување на јавната свест за проблемите со кои се ...

Марш за подигнување на свеста за проблемите на лицата со мултипла склероза

А1 On - 30.05.2024

Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Северна Македонија „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај – Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза, денеска по деветти пат организираше марш за подигнување на јавната свест за ...

Со марш во Скопје се одбележа Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза

Н.Македонија - 30.05.2024

Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај – Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза, денеска по деветти пат организираше марш за подигнување на јавната свест за проблемите со кои се ...

Со марш во Скопје се одбележа Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза

Frontline - 30.05.2024

Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Северна Македонија „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај – Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза, денеска по деветти пат организираше марш за подигнување на јавната свест за ...

Со марш во Скопје се одбележа Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза

Zoom - 30.05.2024

Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Северна Македонија „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај – Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза, денеска по деветти пат организираше марш за подигнување на јавната свест за ...

ЛИЦАТА СО ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ БАРААТ ПОЕДНОСТАВНИ ПРОЦЕДУРИ ЗА ДОКУМЕНТИ И ИНОВАТИВНИ ЛЕКОВИ

Сакам да кажам - 30.05.2024

Денеска во Скопје по 9. пат се одржа марш за подигнување на јавната свест за проблемите со кои се соочуваат лицата со мултипла склероза за нивните специфични потреби за поквалитетен живот и социјална инклузија во чест на 30 мај, Светскиот ден на ...

Со години грчевито бараат промени, но тие не се реализираат: Пациентите со мултипла склероза маршираа за повисока јавна ...

ММС - 30.05.2024

Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај – Светскиот ден на лицата заболени од мултипла склероза, денеска по деветти пат организираше марш за подигнување на јавната свест за проблемите со кои се ...

Многу од работите не се променети, иако ние тоа грчевито го бараме, кажаа на маршот лицата заболени од мултипла ...

Република - 30.05.2024

Многу од работите не се променети, иако ние тоа грчевито го бараме, кажаа денеска на маршот во Скопје кој го организираа Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Македонија „Мобилност Македонија“, по повод 30 мај – Светскиот ден на ...