TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Извршители, должници и доверители чекаат одлука на Уставниот суд кој поведе постапка за законот за облигациони односи

Телма - 20.06.2024

Уставниот суд поведе постапка за законот за облигациони односи. Се сомнева дека е неуставен законот со кој извршувањето застарувањето после 10 години. Ова е втор пат годинава уставен да одлучува за истиот закон откако но јануари не поведе постапка ...

Уставниот суд поведе постапка за уставноста на измените на Законот за облигациони односи

Мета - 20.06.2024

Собранието не објаснило зошто нема преоден рок за новите законски измени, со што, како што потенцираат од Судот, „во судската пракса, како и во нормативниот поредок е предизвикан хаос“ Уставниот суд денеска одлучи да поведе постапка за член 2 и член ...

Законот за облигациони односи под лупа на Уставен суд

Сител - 20.06.2024

Се отвара вратата извршителите да продолжат да наплаќаат долгови. Уставниот суд поведе постапка за оценување на уставноста на Законот за облигациони односи, а со времена мерка повторно дозволи долговите да застаруваат за 10, а не како досега по пет ...

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните ...

Бизнис Вести - 19.06.2024

– Уставниот суд денеска треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот за ...

Уставен ќе ја oценува уставноста на измените за Законот за облигациони односи и за платите на јавните обвинители

ТВ21 - 19.06.2024

Уставен суд утре на седница ќе одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост за Законот за облигационите односи и Законот за именување на платите на јавните обвинители.

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи

Канал5 - 19.06.2024

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните обвинители. Уставниот суд денеска треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за ...

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните ...

365 - 19.06.2024

Уставниот суд утре на седница треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот ...

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните ...

Frontline - 19.06.2024

Уставниот суд денеска треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот за ...

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните ...

Пулс24 - 19.06.2024

Уставниот суд утре на седница треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот ...

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните ...

MakPress - 19.06.2024

Уставниот суд утре на седница треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот ...

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните ...

Либертас - 20.06.2024

Уставниот суд денеска треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот за ...

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните ...

Алсат-М - 20.06.2024

Уставниот суд денеска треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот за ...

Законот за платите на јавните обвинители и измените на Законот за облигациони односи денес пред Уставен

Н.Македонија - 20.06.2024

Уставниот суд денеска треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот за ...

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните ...

CivilMedia - 20.06.2024

Уставниот суд денеска треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот за ...

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните ...

Курир - 20.06.2024

Уставниот суд денеска треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот за ...

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните ...

24 Вести - 20.06.2024

Уставниот суд денеска треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот за ...

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните ...

Сител - 20.06.2024

Уставниот суд денеска треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот за ...

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните ...

Бриф - 20.06.2024

Уставниот суд денеска треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот за ...

Уставен ќе ги оценува измените на Законот за облигациони односи и на Законот за плати на јавни обвинители

Нетпрес - 20.06.2024

Уставниот суд денеска треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот за ...

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните ...

24Инфо - 20.06.2024

Уставниот суд денеска треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот за ...

Наплатата на долговите и платите на јавните обвинители денеска на дневен ред на Уставниот суд

МКД - 20.06.2024

Уставниот суд денеска одлучува по седум иницијативи за оценување на уставноста и законитоста и едно барање за заштита на слободите и правата помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи во делот на наплатата ...

Уставен суд: Оценување на уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните ...

Скопје инфо - 20.06.2024

Уставниот суд денеска одлучува за седум иницијативи за уставност и законитост, вклучувајќи ги измените на Законот за облигации и Законот за плати на јавните обвинители. Уставниот суд денеска треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на ...

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните ...

Во Центар - 20.06.2024

Уставниот суд денеска треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот за ...

Уставниот суд поведе постапка за два члена од законските измени на Законот за облигациони односи

24 Вести - 20.06.2024

Уставниот суд денеска одлучи да поведе постапка за член 2 и член 4 од Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи. Изгласано е времено запирање од извршување на оспорените одредби (т.н „времена мерка”).

Уставниот суд започна постапка за два члена од измените на Законот за облигациони односи

Скопје инфо - 20.06.2024

Уставниот суд денеска одлучи да поведе постапка за член 2 и член 4 од Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи. Изгласано е времено запирање од извршување на оспорените одредби (т.н „времена мерка”).

Уставниот суд поведе постапка за два члена од законските измени на Законот за облигациони односи

Press24 - 20.06.2024

Уставниот суд денеска поведе постапка за член 2 и член 4 од Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи. Како што соопштија од Судот, изгласано е времено запирање од извршување на оспорените одредби (т.н. „времена мерка”).

Уставниот суд поведе постапка за два члена од законските измени на Законот за облигациони односи

Либертас - 20.06.2024

– Уставниот суд денеска поведе постапка за член 2 и член 4 од Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи. Како што соопштија од Судот, изгласано е времено запирање од извршување на оспорените одредби (т.н.

Уставниот суд поведе постапка за два члена од законските измени на Законот за облигациони односи

Zoom - 20.06.2024

Уставниот суд денеска поведе постапка за член 2 и член 4 од Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи. Како што соопштија од Судот, изгласано е времено запирање од извршување на оспорените одредби (т.н. „времена мерка”).