TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дефицитот на САД достигна рекордни 3,1 илјади милијарди долари

Независен - 18.10.2020

Поради масовната алокација на средства од буџетот за време на пандемијата и послабата наплата на даноци, дефицитот во Соединетите држави достигна рекордни 3,1 илјади милијарди долари оваа година, што е за трипати повеќе од 2019 година.

Најлошиот економски момент во модерната историја: Дефицитот во буџетот на САД надмина 3 трилиони долари

Локално - 17.10.2020

Поради масовната распределба на средствата од буџетот и послабата наплата на даноците, дефицитот во Соединетите држави достигна рекордни 3,1 трилиони долари оваа година, што е за три пати повеќе отколку во 2019 година.

Дефицитот на САД рекордни 3,1 илјади милијарди долари

Вечер Прес - 18.10.2020

Поради масовната алокација на средства од буџетот за време на пандемијата и послабата наплата на даноци, дефицитот во Соединетите држави достигна рекордни 3,1 илјади милијарди долари оваа година, што е за три пати повеќе од 2019 година.