TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

АМСМ: Влажни коловози и намалена видливост поради магла

МКД - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Попова Шапка, Маврово и Стража кој не се задржува на коловозот, ннформираат денеска од Авто-мото сојузот на Македонија (АМСМ).

Патиштата вечерва: снег на Ѓавато, магла на Стража, Лисец-Попова Шапка и Крушево

Либертас - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Ѓавато, кој не се задржува на коловозот. Намалена видливост поради магла има на патните правци од 30 до 40м.

Магла на Попова Шапка, Стража и во Крушево

А1 On - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Ѓавато, кој не се задржува на коловозот. Намалена видливост поради магла има на патните правци од 30 до 40м.

Магла на Попова Шапка, Стража и во Крушево

Макфакс - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Ѓавато, кој не се задржува на коловозот. Намалена видливост поради магла има на патните правци од 30 до 40м.

Слаб снег на Ѓавато, магла на Шапка, Стража и Крушево

+инфо - 13.01.2018

Намалена видливост од 30 до 40 метри поради магла има на патните правци Лисец – Попова Шапка, од 50 до 100 метри на Стража и до 100 метри во Крушево. Сообраќајот на патиштата во земјата се одвива по наместа влажни коловози.

Влажни коловози и намалена видливост поради магла

ТВ21 - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Попова Шапка, Маврово и Стража кој не се задржува на коловозот, ннформираат денеска од Авто-мото сојузот на Македонија (АМСМ).

АМСМ: Влажни коловози и намалена видливост поради магла

Кајгана - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Попова Шапка, Маврово и Стража кој не се задржува на коловозот, ннформираат денеска од Авто-мото сојузот на Македонија (АМСМ).

Влажни коловози и намалена видливост поради магла

Сител - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Попова Шапка, Маврово и Стража кој не се задржува на коловозот, ннформираат денеска од Авто-мото сојузот на Македонија (АМСМ).

АМСМ: Влажни коловози и намалена видливост поради магла

Макфакс - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Попова Шапка, Маврово и Стража кој не се задржува на коловозот, ннформираат денеска од Авто-мото сојузот на Македонија (АМСМ).

Внимателно во сообраќајот, еве каде има снег во моментов

Сител - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива понаместа влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Ѓавато кој не се задржува на коловозот. Поради магла намалена видливост од 30 до 40 метри има на патот Лисец - Попова Шапка и од 50 до 100 ...

Слаб снег на Ѓавато, магла на патните правци Лисец-Попова Шапка, Стража и Крушево...

Н.Македонија - 13.01.2018

Слаб снег на Ѓавато, магла на патните правци Лисец-Попова Шапка, Стража и Крушево Сообраќајот на патиштата во земјата се одвива по наместа влажни коловози. Снег со слаб интензитет провејува на Ѓавато, но не се задржува на коловозот.

Снег на Ѓавато и Буково, магла на Стража и Лисец-Попова Шапка...

Н.Македонија - 13.01.2018

Снег на Ѓавато и Буково, магла на Стража и Лисец-Попова Шапка Сообраќајот на државните патишта се одвива понаместа влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Ѓавато и Буково кој не се задржува на коловозот.

Магла на Попова Шапка, Стража и во Крушево

Точка - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Ѓавато, кој не се задржува на коловозот. Намалена видливост поради магла има на патните правци од 30 до 40м.

Магла на Попова Шапка, Стража и во Крушево

Вечер - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Ѓавато, кој не се задржува на коловозот. Намалена видливост поради магла има на патните правци од 30 до 40м.

АМСМ: Влажни коловози и намалена видливост поради магла

Точка - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Попова Шапка, Маврово и Стража кој не се задржува на коловозот, ннформираат денеска од Авто-мото сојузот на Македонија (АМСМ).

АМСМ: Влажни коловози и намалена видливост поради магла

Нетпрес - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Попова Шапка, Маврово и Стража кој не се задржува на коловозот, информираат денеска од Авто-мото сојузот на Македонија (АМСМ).

АМСМ: Влажни коловози и намалена видливост поради магла

Курир - 13.01.2018

Според нивните податоци, намалена видливост поради магла од 50 до 150 метри има на патните правци Лисец – Попова Шапка, Ѓавато, Крушево, Плетвар и Струмица. Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози.

Поради маглата видливоста намалена, коловозите влажни

Денар - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Попова Шапка, Маврово и Стража кој не се задржува на коловозот, ннформираат денеска од Авто-мото сојузот на Македонија (АМСМ).

АМСМ: Влажни коловози и намалена видливост поради магла

Вечер - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Попова Шапка, Маврово и Стража кој не се задржува на коловозот, ннформираат денеска од Авто-мото сојузот на Македонија (АМСМ).

Внимателно во сообраќајот, еве каде има снег во моментов

Локално - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Ѓавато кој не се задржува на коловозот. Поради магла намалена видливост од 30 до 40 метри има на патот Лисец – Попова Шапка и од 50 до 100 ...

Магла на Попова Шапка, Стража и во Крушево

Sky - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Ѓавато, кој не се задржува на коловозот. Намалена видливост поради магла има на патните правци од 30 до 40м.

Состојба на патиштата: Влажни коловози и намалена видливост поради магла

Канал 77 - 13.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Снег со слаб интинзитет провејува на Попова Шапка, Маврово и Стража кој не се задржува на коловозот, ннформираат денеска од Авто-мото сојузот на Македонија (АМСМ).

Магла на патиштата кај Тетово, Гостивар и во Маврово

+инфо - 12.01.2018

Видливоста на овие патишта е намалена од 50 до 100 метри. На патните правци Тетово-Попова Шапка, Гостивар-Стража и на Маврово утринава има магла поради што видливоста на овие патишта е намалена од 50 до 100 метри.

Магла на патиштата кај Тетово, Гостивар и Маврово

Сител - 12.01.2018

На патните правци Тетово-Попова Шапка, Гостивар-Стража и на Маврово утринава има магла поради што видливоста на овие патишта е намалена од 50 до 100 метри. Според информациите од Авто мото сојузот на Македонија, на останатите патишта низ државата ...

Магла на патиштата кај Тетово, Гостивар и Маврово

Канал5 - 12.01.2018

На патните правци Тетово-Попова Шапка, Гостивар-Стража и на Маврово утринава има магла поради што видливоста на овие патишта е намалена од 50 до 100 метри. Според информациите од Авто мото сојузот на Македонија, на останатите патишта низ државата ...

Снег на Маврово и Попова Шапка, магла на повеќе патни правци

А1 On - 12.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Снег со слаб интензитет провејува на Маврово и Попова Шапка кој не се задржува на коловозот. Намалена видливост поради магла има на патни правци од 50-150м.

Магла на повеќе патни правци

Тера - 12.01.2018

Голема магливост е присутна на повеќе патни правци утринава. Намалена видливост ќе ве дочека ако тргнете на пат кај Маврово, Тетово-Попова Шапка, Гостивар-Стража. Таму видливоста е од 50 до 100 метри.

Магла на патиштата кај Тетово, Гостивар и Маврово...

Н.Македонија - 12.01.2018

Магла на патиштата кај Тетово, Гостивар и Маврово На патните правци Тетово-Попова Шапка, Гостивар-Стража и на Маврово утринава има магла поради што видливоста на овие патишта е намалена од 50 до 100 метри.

Магла на патиштата кај Тетово, Гостивар и Маврово

Курир - 12.01.2018

Според информациите од Авто мото сојузот на Македонија, на останатите патишта низ државата сообраќајот се одвива по претежно влажни коловози. На патните правци Тетово-Попова Шапка, Гостивар-Стража и на Маврово утринава има магла поради што ...

Снег на Маврово и Попова Шапка

Стандард - 12.01.2018

Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Снег со слаб интензитет провејува на Маврово и Попова Шапка кој не се задржува на коловозот. Намалена видливост поради магла има на патни правци од 50-150м.

Маглата утрово ги замагли овие патни правци, внимавајте ако патувате

Фактор - 12.01.2018

Голема магливост е присутна на повеќе патни правци утринава. Намалена видливост ќе ве дочека ако тргнете на пат кај Маврово, Тетово-Попова Шапка, Гостивар-Стража. Таму видливоста е од 50 до 100 метри.

Состојба на патиштата: Магла кај Тетово, Гостивар и Маврово

Канал 77 - 12.01.2018

На патните правци Тетово-Попова Шапка, Гостивар-Стража и на Маврово утринава има магла поради што видливоста на овие патишта е намалена од 50 до 100 метри. Според информациите од Авто мото сојузот на Македонија, на останатите патишта низ државата ...

Магла на патиштата кај Тетово, Гостивар и Маврово

Пулс24 - 12.01.2018

Според информациите од Авто мото сојузот на Македонија, на останатите патишта низ државата сообраќајот се одвива по претежно влажни коловози. На патните правци Тетово-Попова Шапка, Гостивар-Стража и на Маврово утринава има магла поради што ...

Магла на патиштата кај Тетово, Гостивар и Маврово

еМагазин - 12.01.2018

На патните правци Тетово-Попова Шапка, Гостивар-Стража и на Маврово утринава има магла поради што видливоста на овие патишта е намалена од 50 до 100 метри. Според информациите од Авто мото сојузот на Македонија, на останатите патишта низ државата ...

Може ли Господ да ѝ помогне на Попова Шапка?

Окно - 10.01.2018

Минатиов викенд, за божиќниве празници, бев на Попова Шапка. Многу ги сакам верскиве празници, оти мене ми доаѓаат како чист бонус: како стареам, од атеизмот („Господ не постои!“ – на што нѐ учеа комунистите во социјализмот), преоѓам накај ...

Магла на патот Тетово-Попова Шапка

А1 On - 10.01.2018

Намалена видливост поради појава на магла до 20 метри има на патниот правец Тетово – Попова Шапка, соопшти ЈП „Македонија пат„. Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози.

На патот Тетово-Шапка видливоста е 20 метри

+инфо - 10.01.2018

ЈП „Македонија пат“ апелира на внимателно возење поради маглата и прилагодување на брзината спрема условите на патот. Намалена видливост поради појава на магла до 20 метри има на патниот правец Тетово – Попова Шапка, соопшти ЈП „Македонија пат“.

Магла на патот Тетово-Попова Шапка

Сител - 10.01.2018

Намалена видливост поради појава на магла до 20 метри има на патниот правец Тетово – Попова Шапка, соопшти ЈП „Македонија пат„. Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози.

Магла на патот Тетово-Попова Шапка

Канал5 - 10.01.2018

Намалена видливост поради појава на магла до 20 метри има на патниот правец Тетово – Попова Шапка, соопшти ЈП „Македонија пат„. Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози.

Намалена видливоста на патот Тетово-Попова Шапка

Нетпрес - 10.01.2018

Намалена видливост поради појава на магла до 20 метри има на патниот правец Тетово – Попова Шапка, соопшти ЈП „Македонија пат„. Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози.

Може ли Господ да ѝ помогне на Попова Шапка?

Либертас - 09.01.2018

М инатиов викенд, за божиќниве празници, бев на Попова Шапка. Многу ги сакам верскиве празници, оти мене ми доаѓаат како чист бонус: како стареам, од атеизмот („Господ не постои!“ – на што нѐ учеа комунистите во социјализмот), преоѓам накај ...

На Попова Шапка ѝ е преку глава од ветувања

+инфо - 09.01.2018

Гостите до центарот со скијачка опрема пешачеа и до пет километри, а на жичниците се создаде метеж, се чекаше и по еден час. Снегот и убавото време на Попова Шапка привлече голем број туристи за време на новогодишните и божиќните празници.

Километарски колони паркирани возила на патот кон Попова Шапка(видео)

AKO - 09.01.2018

Нашиот најголем зимски туристички центар, Попова Шапка, деновите на викенд, празник и зимски распуст, е максимално посетен. Вчерашниот неработен ден, (08.01.2018) , оваа дестинација беше избор за голем број посетители, па стотици автомобили беа ...

Може ли Господ да ѝ помогне на Попова Шапка?

iPortal - 09.01.2018

М инатиов викенд, за божиќниве празници, бев на Попова Шапка. Многу ги сакам верскиве празници, оти мене ми доаѓаат како чист бонус: како стареам, од атеизмот („Господ не постои!“ – на што нѐ учеа комунистите во социјализмот), преоѓам накај ...

Може ли Господ да ѝ помогне на Попова Шапка?

Слободен Печат - 09.01.2018

Мислам дека минарето на џамијата, одокативно мерено, кога ќе се вивне кон Господ, би требало да биде повисоко од крстот на црквата, иако со камбанаријата можно е да водат „мртва висинска трка“.

Може ли Господ да ѝ помогне на Попова Шапка?

Локално - 09.01.2018

Mинатиов викенд, за божиќниве празници, бев на Попова Шапка. Многу ги сакам верскиве празници, оти мене ми доаѓаат како чист бонус: како стареам, од атеизмот („Господ не постои!“ – на што нѐ учеа комунистите во социјализмот), преоѓам накај ...

Може ли Господ да ѝ помогне на Попова Шапка?

CivilMedia - 09.01.2018

Пишува: А нема поубаво место од Попова Шапка за, во белината на моќната планина, вдахновено да размислувате за божествени работи. Има за тоа и адекватни верски објекти. Имено, таму, на Шапка, на едниот рид пред неколку години се изгради поприличен ...

На Попова Шапка ѝ е преку глава од ветувања

Слободен Печат - 09.01.2018

Во изминатите десет дена на терените во просек беа регистрирани дневно од 3.000 до 4.000 гости од земјава и странство. Пишува Зоран Димовски , Тетово Снегот и убавото време на Попова Шапка привлече голем број туристи за време на новогодишните и ...

Шапка полна туристи, инфраструктурата очајна

Телма - 08.01.2018

Големата посетеност на Попова Шапка за време на новогодишните и божиќните празници ги извади на површина проблемите, со кои центарот се соочуваа подолг период. Капацитетите на хотелите, ски лифтовите и жичниците не беа доволни да ги услужат гостите ...

(Фото-галерија) Убавото време ја преполни Попова Шапка викендов

еМагазин - 08.01.2018

Иако со задоцнување, стартуваше новата скијачка сезона на Попова Шапка. Убавицата на „Шара“ викендов е полна со посетитетли. Колоните возила кон овој македонски скијачки бисер каќуваат дека не е заборавен.