TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Toyota ќе испраќа возило со водороден погон на Месечината

Automedia - 15.03.2019

Toyota ги разгледува можностите за соработка со јапонската агенција за вселенски истражувања Jaxa во нејзините меѓународни проекти. Како прв чекор се планира возило со погон на водород и човечки екипаж, за истражување на планетите.

Toyota ќе работи на развој на „rover“ за мисија на Месечината за јапонската вселенска агенција

Smartportal - 14.03.2019

Јапонската вселенска агенција JAXA – Japan Aerospace Exploration Agency, излезе со соопштение дека имаат склучено договор со Toyota за можност да соработуваат во развојот на возило кое би се користело на мисија на Месечината.

Toyota ќе прави возило што ќе се движи по Месечината

Бизнис Инфо - 13.03.2019

Фото: Pixabay Производителот на автомобили, Toyota заедно со јапонската вселенска агенција ќе создаде возило коешто ќе биде наменето за движење по Месечината. Таканаречениот лунарен ровер, којшто ќе биде управуван од вселенски екипаж, пишува Reuters ...

Toyota ќе произведе јапонски ровер за Месечината (ВИДЕО)

USB - 13.03.2019

Компанијата Toyota ќе патува на Месечината и тоа откако се здружи со Јапонската вселенска агенција JAXA за која ќе произведе самоуправувачки ровер, а кој ќе слета на површината на Месечината во 2029.