TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ТРОЕН ШОК ЗА МЛАДИТЕ: Пандемијата ги остави без работа

Фактор - 01.06.2020

Пандемијата им предизвика троен шок на младите, кои освен што изгубија работа, не можат ниту да се образуваат или да следат настава. Повеќе од едно на секои шест млади лица останало без работа поради коронавирусот.

МОТ: Секој шести млад работник останал без работа поради Ковид епидемијата

Канал5 - 01.06.2020

Се почесто младите лица до 24 години се погодени од безработицата како последица на пандемијата од корона вирусот. На секои шест млади лица едно е останато без работа покажува последното испитување и податоците на меѓународната организација на ...

Повеќе од едно на секои шест млади лица останало без работа поради КОВИД-19

Слободен Печат - 01.06.2020

Младите луѓе се несразмерно погодени од пандемијата, а значителното и брзото зголемување на невработеноста кај младите луѓе од февруари досега повеќе ги погодува младите жени отколку младите мажи.

Повеќе од едно на секои шест млади лица останало без работа поради КОВИД-19

А1 On - 01.06.2020

Повеќе од едно на секои шест млади лица престанало да работи по започнувањето на пандемијата на КОВИД-19, додека, пак, работното време на оние што останале вработени било намалено за 23 проценти, покажуваат податоците на Меѓународната организација ...

Повеќе од едно на секои шест млади лица останало без работа поради КОВИД-19

CivilMedia - 01.06.2020

Повеќе од едно на секои шест млади лица престанало да работи по започнувањето на пандемијата на КОВИД-19, додека, пак, работното време на оние што останале вработени било намалено за 23 проценти, покажуваат податоците на Меѓународната организација ...

Брзото зголемување на невработеноста со пандемијата им нанесува троен шок на младите луѓе

Локално - 01.06.2020

Повеќе од едно на секои шест млади лица престанало да работи по започнувањето на пандемијата на КОВИД-19, додека, пак, работното време на оние што останале вработени било намалено за 23 проценти, покажуваат податоците на Меѓународната организација ...

Повеќе од едно на секои шест млади лица останало без работа поради КОВИД-19

Вечер Прес - 01.06.2020

Повеќе од едно на секои шест млади лица престанало да работи по започнувањето на пандемијата на КОВИД-19, додека, пак, работното време на оние што останале вработени било намалено за 23 проценти, покажуваат податоците на Меѓународната организација ...

Повеќе од едно на секои шест млади лица останало без работа поради КОВИД-19

Опсервер - 01.06.2020

Скопје, 1 јуни 2020 () – Повеќе од едно на секои шест млади лица престанало да работи по започнувањето на пандемијата на КОВИД-19, додека, пак, работното време на оние што останале вработени било намалено за 23 проценти, покажуваат податоците на ...

MOТ: Повеќе од едно на секои шест млади лица останало без работа поради Ковид-19

Мета - 01.06.2020

Повеќе од едно на секои шест млади лица престанало да работи по започнувањето на пандемијата на Ковид-19, додека, пак, работното време на оние што останале вработени било намалено за 23 проценти, покажува најновата анализа на Меѓународната ...

Повеќе од едно на секои шест млади лица останало без работа поради Кoвид-19

Независен - 01.06.2020

Повеќе од едно на секои шест млади лица престанало да работи по започнувањето на пандемијата на Ковид-19, додека, пак, работното време на оние што останале вработени било намалено за 23 проценти, покажуваат податоците на Меѓународната организација ...

Повеќе од едно на секои шест млади лица останало без работа поради Ковид-19

Курир - 01.06.2020

Повеќе од едно на секои шест млади лица престанало да работи по започнувањето на пандемијата на КОВИД-19, додека, пак, работното време на оние што останале вработени било намалено за 23 проценти, покажуваат податоците на Меѓународната организација ...

Повеќе од едно на секои шест млади лица останало без работа поради КОВИД-19

Либертас - 01.06.2020

Повеќе од едно на секои шест млади лица престанало да работи по започнувањето на пандемијата на КОВИД-19, додека, пак, работното време на оние што останале вработени било намалено за 23 проценти, покажуваат податоците на Меѓународната организација ...

Повеќе од еден на секои шестмина млади останале без работа поради Ковид-19

ММС - 01.06.2020

Повеќе од едно на секои шест млади лица престанало да работи по започнувањето на пандемијата на КОВИД-19, додека, пак, работното време на оние што останале вработени било намалено за 23 проценти, покажуваат податоците на Меѓународната организација ...

Повеќе од едно на секои шест млади лица останало без работа поради КОВИД-19

Бизнис Вести - 01.06.2020

Повеќе од едно на секои шест млади лица престанало да работи по започнувањето на пандемијата на КОВИД-19, додека, пак, работното време на оние што останале вработени било намалено за 23 проценти, покажуваат податоците на Меѓународната организација ...

МОТ: Секое 6-то младо лице ја изгубило работата поради Ковид-19

Фокус - 01.06.2020

Најновата анализа на Меѓународната организација на трудот (МОТ) за влијанието на КОВИД-19 врз пазарот на труд ги разоткрива катастрофалните и непропорционалните ефекти врз младите работници и ги анализира мерките што се преземаат за креирање ...

Секое 6-то младо лице ја изгубило работата поради ковид-19

Република - 01.06.2020

Најновата анализа на Меѓународната организација на трудот (МОТ) за влијанието на КОВИД-19 врз пазарот на труд ги разоткрива катастрофалните и непропорционалните ефекти врз младите работници и ги анализира мерките што се преземаат за креирање ...

Еден од 6 млади луѓе останал без работа по стартот на епидемијата

Алфа - 01.06.2020

Најновата анализа на Меѓународната организација на трудот (МОТ) за влијанието на КОВИД-19 врз пазарот на труд ги разоткрива катастрофалните и непропорционалните ефекти врз младите работници и ги анализира мерките што се преземаат за креирање ...

Повеќе од едно на секои шест млади лица останало без работа поради КОВИД-19

MakPress - 01.06.2020

Повеќе од едно на секои шест млади лица престанало да работи по започнувањето на пандемијата на КОВИД-19, додека, пак, работното време на оние што останале вработени било намалено за 23 проценти, покажуваат податоците на Меѓународната организација ...

Секој шести млад човек останал без работа поради Ковид-19

Радио МОФ - 01.06.2020

Повеќе од едно на секои шест млади лица престанало да работи по започнувањето на пандемијата на КОВИД-19, додека, пак, работното време на оние што останале вработени било намалено за 23 проценти, покажа најновата анализа на Меѓународната ...