TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Охрид веќе една година не функционира одделот за детски болести затоа што во градот нема доволно педијатри

Алфа - 28.09.2022

Безмалку една година министерството за здравство не може да најде решение за охридската општа болница, каде поради недостаток на педијатри од почетокот на месец ноември лани, затворен е одделот за детки болести.По Филипче кој на крајот од 2021-ва ...

Доктори педијатри од Струга ќе ротираат во детското одделение во Охрид

24 Вести - 28.09.2022

Со ротација на лекари педијатри од Струга ќе се решава проблемот со недостигот на овој здравствен кадар во охридската болница најави министерот за здравство Беким Сали. Дополнително двајца лекари од Охрид веќе се испратени на специјализација.

Охрид, не се решава недостигот на педијатри

Алсат-М - 28.09.2022

Министерот за здравство Беким Сали, денеска излезе со трето ветување за решавање на проблемот со детското одделение во Охрид. Тоа една година работи само како обична амбуланта, поради недостиг на педијатри.

Педијатри од Струга ќе ротираат во Охрид, во градот се уште нема кој да се грижи за најмалите

Сител - 28.09.2022

Доктори педијатри од Струга ќе ротираат во детското одделение во Охрид. За да се обезбеди зајакнување во педијатријата преку специјализациите се очекува да се надмине ваквата состојба на подолг рок најави министерот за здравство Сали.