TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Храна во кадар“ – прв Трпеза филм фестивал во Скопје

Независен - 16.10.2020

Неколку кратки и четири долгометражни документарни филмови, ќе бидат прикажани денеска на првиот Филмски фестивал за храна „Трпеза филм фестивал‘’ (ТФФ) што ќе се одржи во Скопје. Фестивалот насловен „Храна во кадар“ го организираат Слоу фуд Водно и ...

„Храна во кадар“ – прв Трпеза филм фестивал во Скопје

Опсервер - 16.10.2020

– Неколку кратки и четири долгометражни документарни филмови, ќе бидат прикажани денеска на првиот Филмски фестивал за храна „Трпеза филм фестивал‘’ (ТФФ) што ќе се одржи во Скопје. Фестивалот насловен „Храна во кадар“ го организираат Слоу фуд Водно ...

„Храна во кадар“ – прв Трпеза филм фестивал во Скопје

А1 On - 16.10.2020

Неколку кратки и четири долгометражни документарни филмови, ќе бидат прикажани денеска на првиот Филмски фестивал за храна „Трпеза филм фестивал“ (ТФФ) што ќе се одржи во Скопје. Фестивалот насловен „Храна во кадар“ го организираат Слоу фуд Водно и ...

„Храна во кадар“ – прво издание на филмскиот фестивал денеска во Кинотека

Радио МОФ - 16.10.2020

Неколку кратки и четири долгометражни документарни филмови, ќе бидат прикажани денеска на првиот Филмски фестивал за храна „Трпеза филм фестивал‘’ (ТФФ) што ќе се одржи во Скопје. Фестивалот под мотото „Храна во кадар“ го организираат Слоу фуд Водно ...

ФАО го одбележа Светскиот ден на храната

Бизнис Вести - 16.10.2020

Секоја година Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите Нации (ФАО), го одбележува Светскиот ден на храната на 16 октомври со цел да го одбележи основањето на Организацијата во 1945 година.

ФАО го одбележа Светскиот ден на храната

Градина - 16.10.2020

Секоја година Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите Нации (ФАО), го одбележува Светскиот ден на храната на 16 октомври со цел да го одбележи основањето на Организацијата во 1945 година.

Одбележан Светскиот ден на храната 16 октомври

Опсервер - 16.10.2020

Секоја година Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите Нации (ФАО), го одбележува Светскиот ден на храната на 16 октомври со цел да го одбележи основањето на Организацијата во 1945 година.

Одбележан Светскиот ден на храната 16 октомври

Курир - 16.10.2020

Секоја година Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите Нации (ФАО), го одбележува Светскиот ден на храната на 16 октомври со цел да го одбележи основањето на Организацијата во 1945 година.

Одбележан Светскиот ден на храната 16 октомври

24Инфо - 16.10.2020

Секоја година Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите Нации (ФАО), го одбележува Светскиот ден на храната на 16 октомври со цел да го одбележи основањето на Организацијата во 1945 година.

Одбележан Светскиот ден на храната 16 октомври

Frontline - 16.10.2020

Секоја година Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите Нации (ФАО), го одбележува Светскиот ден на храната на 16 октомври со цел да го одбележи основањето на Организацијата во 1945 година.

Одбележан Светскиот ден на храната

MakPress - 16.10.2020

Секоја година Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите Нации (ФАО), го одбележува Светскиот ден на храната на 16 октомври со цел да го одбележи основањето на Организацијата во 1945 година.

#СветБезГлад и подобра исхрана до 2030 година

MTM - 16.10.2020

Повеќе од 150 земји во светот, вклучително и нашата се приклучуваат во одбележување на овој ден со цел промовирање на глобалната свест и акција за оние кои страдаат од глад и за потребата да се обезбеди здрава исхрана за сите .

„Храна во кадар” – прв Трпеза филм фестивал во Скопје

Слободен Печат - 16.10.2020

Неколку кратки и четири долгометражни документарни филмови, ќе бидат прикажани денеска на првиот Филмски фестивал за храна „Трпеза филм фестивал” (ТФФ) што ќе се одржи во Скопје. Фестивалот насловен „Храна во кадар” го организираат Слоу фуд Водно и ...

Храната е основата на животот и камен темелник на човековата култура

еМагазин - 16.10.2020

Денеска се одбележува 16 Октомври – Светскиот ден на храната. Значењето на овој ден е се уште актуелно, иако за прв пат беше одбележан во далечната 1979 година- пред 41 година. Тогаш и сега целта беше да се нагласи важноста на храната за животот и ...