TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Истекува мандатот на гувернерот Богов - кој ќе го наследи?

Сител - 13.03.2018

Дали Димитар Богов ќе остане во гувернерската фотелја? На 20 мај истекува мандатот на првиот човек на Централната банка. До тогаш претседателот Иванов треба да излезе со предлог за гувернер кој ќе го достави до Собранието на гласање.

Истекува мандатот на Богов, се чека Иванов да предложи негов наследник

Телма - 13.03.2018

Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува на 21 мај годинава. Засега нема предлог кој ќе го наследи, но од Кабинетот на претседателот на Република Македонија велат дека постапката ...

Богов си оди, кој ќе го замени?

Денар - 13.03.2018

На 21-ви мај оваа година истекува седумгодишниот мандат на гувернерот на Народната банка, Димитар Богов. Богов беше избран за гувернер на Народната банка на Република Македонија во март 2011 година, а на функцијата стапи на 21 мај 2011 година, од ...

На 21 мај истекува мандатот на гувернерот Богов

Бизнис Инфо - 13.03.2018

На 21 мај истескува седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов, јавува МИА Новиот гувернер треба да го предложи претседателот Ѓорге Иванов, а потоа Собранието на Република Македонија да го ...

Завршува мандатот на Богов - кој ќе биде новиот гувернер на Народната банка

Press24 - 13.03.2018

Дали Димитар Богов ќе остане во гувернерската фотелја? На 20 мај истекува мандатот на првиот човек на Централната банка. До тогаш претседателот Иванов треба да излезе со предлог за гувернер кој ќе го достави до Собранието на гласање.

Истекува мандатот на Богов, се чека Иванов да предложи наследник

+инфо - 13.03.2018

Наследниот на Богов ќе биде петтиот по ред гувернер на Народната банка на Република Македонија. Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува на 21 мај годинава.

Богов си оди, кој ќе го замени?

Локално - 13.03.2018

На 21-ви мај оваа година истекува седумгодишниот мандат на гувернерот на Народната банка, Димитар Богов. Богов беше избран за гувернер на Народната банка на Република Македонија во март 2011 година, а на функцијата стапи на 21 мај 2011 година, од ...

Истекува мандатот на Богов, се чека Иванов да предложи негов наследник

Курир - 13.03.2018

Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува на 21 мај годинава. Засега нема предлог кој ќе го наследи, но од Кабинетот на претседателот на Република Македонија велат дека постапката ...

Истекува мандатот на Богов, се чека Иванов да предложи негов наследник

CivilMedia - 13.03.2018

Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува на 21 мај годинава. Засега нема предлог кој ќе го наследи, но од Кабинетот на претседателот на Република Македонија велат дека постапката ...

Истекува мандатот на Богов, се чека Иванов да предложи негов наследник...

Н.Македонија - 13.03.2018

Истекува мандатот на Богов, се чека Иванов да предложи негов наследник Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува на 21 мај годинава.

Истекува мандатот на Богов, се чека Иванов да предложи негов наследник

Канал5 - 13.03.2018

Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува на 21 мај годинава. Засега нема предлог кој ќе го наследи, но од Кабинетот на претседателот на Република Македонија велат дека постапката ...

Истекува мандатот на Богов, се чека Иванов да предложи негов наследник

Република - 13.03.2018

Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија, Димитар Богов истекува на 21 мај годинава. Засега нема предлог кој ќе го наследи, но од Кабинетот на претседателот на Република Македонија велат дека постапката ...

Истекува мандатот на Богов, се чека Иванов да предложи негов наследник

Слободен Печат - 13.03.2018

Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува на 21 мај годинава. Засега нема предлог кој ќе го наследи, но од Кабинетот на претседателот на Република Македонија велат дека постапката ...

Истекува мандатот на Богов

Тера - 13.03.2018

Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува на 21 мај годинава. Засега нема предлог кој ќе го наследи, но од Кабинетот на претседателот на Република Македонија велат дека постапката ...

Истекува мандатот на Богов, се чека Иванов да предложи негов наследник

Сител - 13.03.2018

Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува на 21 мај годинава. Засега нема предлог кој ќе го наследи, но од Кабинетот на претседателот на Република Македонија велат дека постапката ...

Истекува мандатот на Богов - се чека Иванов да предложи негов наследник

Press24 - 13.03.2018

Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува на 21 мај годинава. Засега нема предлог кој ќе го наследи, но од Кабинетот на претседателот на Република Македонија велат дека постапката ...

Истекува мандатот на Богов, се чека Иванов да предложи негов наследник

ТВ21 - 13.03.2018

Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува на 21 мај годинава. Засега нема предлог кој ќе го наследи, но од Кабинетот на претседателот на Република Македонија велат дека постапката ...

Истекува мандатот на Богов, се чека Иванов да предложи негов наследник

Либертас - 13.03.2018

Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува на 21 мај годинава. Засега нема предлог кој ќе го наследи, но од Кабинетот на претседателот на Република Македонија велат дека постапката ...

Кој ќе биде новиот гувернер на Народната банка на Република Македонија

Скопје инфо - 13.03.2018

Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува на 21 мај годинава. Засега нема предлог кој ќе го наследи, но од Кабинетот на претседателот на Република Македонија велат дека постапката ...

Истекува мандатот на Богов, се чека Иванов да предложи негов наследник

МК News - 13.03.2018

Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува на 21 мај годинава. Засега нема предлог кој ќе го наследи, но од Кабинетот на претседателот на Република Македонија велат дека постапката ...

Истекува мандатот на Богов, не се знае кој ќе биде негов наследник

Бриф - 13.03.2018

Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува на 21 мај годинава. Засега нема предлог кој ќе го наследи, но од Кабинетот на претседателот на Република Македонија велат дека постапката ...

Истекува мандатот на Богов, се чека Иванов да предложи негов наследник

Шеталиште - 13.03.2018

Седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов истекува на 21 мај годинава. Засега нема предлог кој ќе го наследи, но од Кабинетот на претседателот на Република Македонија велат дека постапката ...

Истекува мандатот на Богов, на потег е претседателот Иванов

Независен - 13.03.2018

На 21 мај истекува седумгодишниот мандат на актуелниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Димитар Богов. Засега нема предлог кој ќе го наследи, но од Кабинетот на претседателот на Република Македонија велат дека постапката за избор ...