TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Комплексот Електра – зошто е значаен за девојчињата?

Деца - 14.08.2019

Комплексот Електра кај девојчињата е на некој начин пандан на Едиповиот комплекс кај момчињата. Малку потежок за разбирање, а и за објаснување за разлика од Едиповиот, но ќе се обидеме да го направиме разбирлив за секого.

Совети како да го заштитите бебето од високите температури

Кајгана - 13.08.2019

Патувањето, одењето на плажа или на игралиште ги загрижува мајките со мали деца бидејќи секогаш се прашуваат дали на бебињата им е претопло за да бидат надвор. Американската академија на педијатари има неколку совети како да го заштитите детето ...

Ако детето стравува од казна тоа не e авторитет туку емоционална манипулација

Кафе пауза - 13.08.2019

Формирањето блиска врска со децата е многу важно. Односот полн со љубов претставува отскочна штица во текот на целиот нивен живот, но и му дава смисла на родителството. Сериозноста и важноста се додаваат на оваа тема, а за неа зборуваат многу ...

Секојдневни грешки кои ги прават родителите, а се опасни за децата во лето

Црнобело - 13.08.2019

Сончање, базени, освежителни сокчиња – како родителите несвесно може да им наштетат на децата во лето, сакајќи го само доброто за нив? Навидум летото создава идеални услови за децата да се одморат и да уживаат во безгрижниот период на распуст, но ...

Викање и молчење – двете најголеми грешки

Деца - 13.08.2019

Возрасните мислат дека е доволно само да му зборуваат на детето и дека тоа ќе ги послуша затоа што нешто му кажуваат. Но, детето често воопшто не знае што е тоа што се очекува од него бидејќи начинот на кој му се зборува не е приспособен на неговата ...

Што се случува со телото во текот на бременоста?

Деца - 13.08.2019

Дали сте знаеле дека бебето во стомакот ги јаде сите оброци? Дали сте знаеле дека плацентата работи за четири органи? Дека машките бебиња може да имаат ерекција и пред раѓањето? Ова се неколку интересни факти за бебињата и трудниците што веројатно ...