TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тесла повлекува повеќе од милион возила поради софтверски дефект и ризик од повреда

Вечер Прес - 22.09.2022

Tesla повлече повеќе од милион свои возила во Америка поради софтверски дефект. Имено, дошло до грешка во системот за автоматско спуштање на прозорците, што може да доведе до тоа возилото да не открие пречка, пишува Reuters.

Тесла ги преполови трошоците за производство на автомобили во последните пет години

Пари - 21.09.2022

Шефот за односи со инвеститори на Tesla неодамна откри колку е поевтино за американскиот производител на електрични автомобили да ги произведува своите возила. Говорејќи на технолошката конференција организирана од Голдман Сакс во Сан Франциско ...

Тесла повлекува повеќе од милион возила поради софтверски дефект и ризик од повреда

Независен - 22.09.2022

Tesla повлече повеќе од милион свои возила во Америка поради софтверски дефект. Имено, дошло до грешка во системот за автоматско спуштање на прозорците, што може да доведе до тоа возилото да не открие пречка, пишува Reuters.