TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тетовската библиотека започна со работа, додека се дислоцираше установата доби признание „Библиотека на годината“

Слободен Печат - 06.12.2023

Тетовската библиотека „Кочо Рацин“ конечно се пресели во новите простории во Центарот за култура „Иљо Антески Смок“ Тетово и започна да работи. Таа поради преселбата не работеше од 13 минатиот месец.

Утре симболично се отвора депото за редок библиотечен фонд во Библиотеката во Охрид

OhridNews - 06.12.2023

Утре – четврток од 12 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид со пригодна свеченост со наслов: „Св Климент во колективната меморија на Охрид “ ќе биде одбележан 8 Декември – Денот на Св. Климент Охридски – Патронот на градот.

Тетовската библиотека започна со работа во новите простории, прогласена е и за „Библиотека на годината“

Радио МОФ - 05.12.2023

Библиотеката „Кочо Рацин“ во Тетово почна со работа во новите простории со вообичаеното работно време од 8 до 19 часот. „Ви благодариме на трпението и ве очекуваме да не посетите во нашите нови простории.

Откако ја преселија во помали простории, тетовската библиотека е прогласена за библиотека на годината

Сакам да кажам - 05.12.2023

По четири недели интензивна работа, во која илјадници книги беа префрлени од старите во новите, помали, простории, тетовската Градска библиотека „Кочо Рацин“ повторно започна со работа. Таа и сега е сместена во Центарот за култура „Иљо Антески ...

Тетовската библиотека почна редовно да работи и да позајмува книги на читателите

Независен - 05.12.2023

Од денеска тетовската библиотека „Кочо Рацин“ почна со редовно работење и позајмување книги на членовите, што од 13 ноември беше во времен прекин поради преместувањето на установата во нов дел од Центарот за култура „Иљо Антески-Смок“.

Презентација на богатиот трезор од ретки книги во Библиотеката „Григор Прличев“ во Охрид

Република - 06.12.2023

Утре – четврток од 12 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид со пригодна свеченост со наслов: „Св Климент во колективната меморија на Охрид “ ќе биде одбележан 8 Декември – Денот на Св. Климент Охридски – Патронот на градот.

Депо и каталог за највредните примероци од фондот на Охридската библиотека

Канал5 - 06.12.2023

Во охридската библиотеката „Григор Прличев“ во рамки на одбележувањето на патрониот празник на градот – „Свети Климент Охридски“ денеска ќе биде презентирано новото депо за чување на ретките примероци од библиотечниот фонд.

Свети Климент во колективната меморија на Охрид

Вечер Прес - 06.12.2023

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид, на 7 декември (12 ч.), со пригодна свеченост со наслов „Свети Климент во колективната меморија на Охрид“ ќе биде одбележан 8 Декември, Денот на свети Климент Охридски – патронот на градот.

Депо и каталог за највредните примероци од фондот на Охридската библиотека

MakPress - 06.12.2023

Во охридската библиотеката „Григор Прличев“ во рамки на одбележувањето на патрониот празник на градот – „Свети Климент Охридски“ денеска ќе биде презентирано новото депо за чување на ретките примероци од библиотечниот фонд, а ќе биде промовиран и ...