TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Годишнина од смртта на Велимир Бата Живојиновќ

Репортер - 23.05.2020

Пред четири години почина Велимир Бата Живојиновиќ, еден од најпопуларните и најголеми југословенски и српски глумец. Живојиновиќ во текот на 60-годишната кариера е рекорден по бројот на улоги.

Со мајка ми сакаа да почиваат заедно- телото на Бата Живојиновиќ од Белград ќе се пренесе во Корачица, рече син му за ...

ММС - 22.05.2020

На денешен ден пред четири години си замина легендарниот југословенски актер Велимир Бата Живојиновиќ, познатиот Валтер. Доби улица во Белград и во Ниш, но ништо не се направило во местото Корачица, во близината на Младеновац, кое го прославил и кое ...