TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Првиот македонски мјузикл за деца премиерно во Театар за деца и младинци

Р.С.Европа - 06.12.2018

„Земја во која не се стигнува“ е насловен првиот македонски мјузикл за деца чија премиерна изведба е закажана за 9 декември, во Театар за деца и младинци. Проектот е работен според текст на Оливера Николова и музика на Александар Џамбазов, а ...

(ФОТО) Во недела во ТДМ премиерно „Земја во која не се стигнува“ – првиот македонски мјузикл за деца со деца

Екран - 06.12.2018

„Чувството е несекојдневно, бидејќи по подолга пауза повторно играм со деца. Одлично се сложувавме и мислам дека имаме супер претстава“, рече Дац. Во недела во ТДМ премиерно ќе се изведе „Земја во која не се стигнува“ – првиот македонски мјузикл за ...

Во Театарот за деца и младинци ќе биде прикажан првиот македонски мјузикл за деца „Земја во која не се стигнува“

Скопје инфо - 06.12.2018

В недела, во Театарот за деца и младинци (ТДМ) во 19 часот премиерно ќе биде прикажан првиот македонски мјузикл за деца „Земја во која не се стигнува“ според текст на Оливера Николова, а во режија на Виолета Џолева.

Премиера на првиот македонски детски мјузикл во недела во Театарот за деца и младинци

Радио МОФ - 07.12.2018

Вo недела, во Театарот за деца и младинци (ТДМ) во 19 часот премиерно ќе биде прикажан првиот македонски мјузикл за деца „Земја во која не се стигнува“ според текст на Оливера Николова, а во режија на Виолета Џолева.