TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дијалогот е блокиран, а штетата немерлива по една година од косовските такси

Н.Македонија - 09.11.2019

Таксите на Приштина за српските стоки, првобитно во износ од 10 отсто, а по 12 дена и од цели 100 проценти, веќе се во сила точно една година. Одлуката на Приштина уследи по одбиеното членството во Интерпол, на заседание на Генералното собрание на ...

Една година откако Приштина воведе такси за српските стоки

А1 On - 09.11.2019

Денеска се навршува една година откако во сила стапија таксите на Приштина за српските стоки, прво во износ од 10 отсто, а по 12 дена и цели 100 проценти. Мерката нанесе голема економска штета на двете страни од границата, но уште повеќе политичка, ...

Една година откако Приштина воведе такси за српските стоки

24Инфо - 09.11.2019

Денеска се навршува една година откако во сила стапија таксите на Приштина за српските стоки, прво во износ од 10 отсто, а по 12 дена и цели 100 проценти. Мерката нанесе голема економска штета на двете страни од границата, но уште повеќе политичка, ...

Една година откако Приштина воведе такси за српските стоки

Опсервер - 09.11.2019

Денеска се навршува една година откако во сила стапија таксите на Приштина за српските стоки, прво во износ од 10 отсто, а по 12 дена и цели 100 проценти. Мерката нанесе голема економска штета на двете страни од границата, но уште повеќе политичка, ...

Една година откако Приштина воведе такси за српските стоки

Локално - 09.11.2019

Денеска се навршува една година откако во сила стапија таксите на Приштина за српските стоки, прво во износ од 10 отсто, а по 12 дена и цели 100 проценти. Мерката нанесе голема економска штета на двете страни од границата, но уште повеќе политичка, ...

Една година откако Приштина воведе такси за српските стоки: Какви се економските штети од мерката?

iPortal - 09.11.2019

Денеска се навршува една година откако во сила стапија таксите на Приштина за српските стоки, прво во износ од 10 отсто, а по 12 дена и цели 100 проценти. Мерката нанесе голема економска штета на двете страни од границата, но уште повеќе политичка, ...

Една година откако Приштина воведе такси за српските стоки

Сител - 09.11.2019

Денеска се навршува една година откако во сила стапија таксите на Приштина за српските стоки, прво во износ од 10 отсто, а по 12 дена и цели 100 проценти. Мерката нанесе голема економска штета на двете страни од границата, но уште повеќе политичка, ...

Во војната со такси губат и Косово и Србија

Слободен Печат - 09.11.2019

Една година откако Приштина воведе такси за српските стоки Денеска се навршува една година откако во сила стапија таксите на Приштина за српските стоки, прво во износ од 10 отсто, а по 12 дена и цели 100 проценти.

Една година откако Приштина воведе такси за српските стоки

4NEWS - 09.11.2019

Денеска се навршува една година откако во сила стапија таксите на Приштина за српските стоки, прво во износ од 10 отсто, а по 12 дена и цели 100 проценти. Мерката нанесе голема економска штета на двете страни од границата, но уште повеќе политичка, ...

Една година откако Приштина воведе такси за српските стоки

Либертас - 09.11.2019

Денеска се навршува една година откако во сила стапија таксите на Приштина за српските стоки, прво во износ од 10 отсто, а по 12 дена и цели 100 проценти. Мерката нанесе голема економска штета на двете страни од границата, но уште повеќе политичка, ...

Една година откако Приштина воведе такси за српските стоки

Вечер - 09.11.2019

Денеска се навршува една година откако во сила стапија таксите на Приштина за српските стоки, прво во износ од 10 отсто, а по 12 дена и цели 100 проценти. Мерката нанесе голема економска штета на двете страни од границата, но уште повеќе политичка, ...

Една година откако Приштина воведе такси за српските стоки

MakPress - 09.11.2019

Денеска се навршува една година откако во сила стапија таксите на Приштина за српските стоки, прво во износ од 10 отсто, а по 12 дена и цели 100 проценти. Мерката нанесе голема економска штета на двете страни од границата, но уште повеќе политичка, ...

Односи Приштина – Белград: Една година од косовските такси за српските производи

Нова ТВ - 09.11.2019

Денеска се навршува една година од воведувањето на косовските такси за српските производи, најпрво во износ од 10 отсто, а по 12 дена и за цели 100 проценти. Мерката нанесе голема економска штета на двете страни од границата, но уште повеќе ...