TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Според податоците на популарната страница на Твитер „Ужасни мапи“, објавени се најчестите презимиња во европските ...

Centar - 25.11.2022

На картата е прикажано презимето Стојановски како најбројно во Македонија. Најпопуларното презиме во Хрватска е Хорват, што значи „Хрват“, а интересно е да се види дека истото презиме е најчесто во Словачка (Хорват).

Кое е нашето најчесто презиме: Објавена карта со најчестите презимиња во земјите во Европа

Бриф - 25.11.2022

Популарната страница “Terrible Maps” објави мапа со најчестите презимиња во земјите во Европа. Според оваа мапа, во Хрватска е Хорват, во Словенија е Новак, во Црна Хора е Поповиќ, во Босна е Хоџиќ, во Србија е Јовановиќ, а во Македонија, најчесто ...

Карта на најчестите презимиња во европските земји, еве кое е во Македонија

Скопје1 - 25.11.2022

Веб-страницата Terrible Maps објави мапа на најчестите презимиња во европските земји. Според оваа карта, најчесто презиме во Македонија е Стојановски. Кога станува збор за Босна и Херцеговина, најчесто презимето е Хоџиќ, додека во Хрватска најбројни ...

Објавена картата на најчести презимиња во Европа, еве кое е во Македонија

Курир - 25.11.2022

Популарната страна на интернет „Terrible Maps“ објави карта на најчести презимиња во европските држави. Според оваа карта најчестото презиме во Македонија е Стојановски. Истото го потврдуваат и поадтоците со кои располага Државниот завод за ...

Објавена мапа на најчестите презимиња во Европа

Кајгана - 25.11.2022

Популарната веб-страница Terrible Maps објави мапа на најчестите презимиња во европските земји. Според оваа карта, најчесто презимето во Македонија е Стојановски. Најчесто презиме во Босна и Херцеговина е Хоџиќ, Хрватска е Хорват, а во Србија ...

Направена е листа на најчести презимиња во Европа - ја има и Македонија

Фактор - 25.11.2022

Објавена е мапа на најчестите презимиња во Европа. Taa покажува дека н ајчесто презимето во Македонија е Стојановски. Најчесто презиме во Босна и Херцеговина е Хоџиќ, Хрватска е Хорват, а во Србија повеќето го носат презимето Јовановиќ.

Кое е најпопуларното презиме во Македонија?

Кумановски м. - 26.11.2022

Веб-страницата Terrible Maps објави мапа на најчестите презимиња во европските земји. Според оваа карта, најчесто презиме во Македонија е Стојановски. Од земјите во регионот, во Србија е Јовановиќ, во Босна и Херцеговина најчесто презиме е Хоџиќ, ...