TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО: Пред точно 32 години Панчев и Најдоски станаа светски шампиони со Црвена звезда

Слободен Печат - 08.12.2023

Фудбалерите на Црвена звезда на денешен ден пред точно 32 години, на 8 декември 1991 во Токио, Јапонија, го совладаа чилеанскиот клуб Коло Коло и станаа светски шампиони. Црвена звезда во редови настапуваа македонските фудбалери Дарко Панчев и Илија ...

На денешен ден пред 32 години Црвена Звезда стана светски шампион

Спортски - 08.12.2023

На денешен ден пред 32 години, на 8 декември 1991 година во Токио, фудбалерите на Црвена Звезда го совладаа чилеанскиот Коло Коло со 3:0 и станаа светски шампиони. Звезда како шампион на Европа го победи шампионот на Јужна Америка и освојувач на ...

Триесет и две години од светската титула на Панчев и Најдоски со Црвена ѕвезда

Бриф - 08.12.2023

Пред 32 години на денешен ден легендите на македонскиот фудбал Дарко Панчев и Илија Најдоски ја освоија светската клупска титула триумфирајќи со белградска Црвена ѕвезда над чилеански Коло Коло во финалето на Интерконтиненталниот куп.

(Видео) 32 години од светската титула на Панчев и Најдоски со Црвена звезда

TopSport - 08.12.2023

На денешен ден пред 32 години, на 8 декември 1991 година во Токио, фудбалерите на Црвена звезда го совладаа Коло Коло од Чиле со 3:0 и станаа светски шампиони. Звезда како шампион на Европа го победи шампионот на Јужна Америка и освојувач на Купот ...

Триесет и две години од светската титула на Панчев и Најдоски со Црвена ѕвезда

Sport M - 08.12.2023

Пред 32 години на денешен ден легендите на македонскиот фудбал Дарко Панчев и Илија Најдоски ја освоија светската клупска титула триумфирајќи со белградска Црвена ѕвезда над чилеански Коло Коло во финалето на Интерконтиненталниот куп.

Триесет и две години од светската титула на Панчев и Најдоски со Црвена ѕвезда

Либертас - 08.12.2023

Пред 32 години на денешен ден легендите на македонскиот фудбал Дарко Панчев и Илија Најдоски ја освоија светската клупска титула триумфирајќи со белградска Црвена ѕвезда над чилеански Коло Коло во финалето на Интерконтиненталниот куп.

Пред точно 32 години двајца Македонци станаа светски прваци, историја која тешко се повторува!

Zoom - 08.12.2023

Пред 32 години на денешен ден легендите на македонскиот фудбал Дарко Панчев и Илија Најдоски ја освоија светската клупска титула триумфирајќи со белградска Црвена ѕвезда над чилеански Коло Коло во финалето на Интерконтиненталниот куп.

Триесет и две години од светската титула на Панчев и Најдоски со Црвена ѕвезда

Независен - 08.12.2023

Пред 32 години на денешен ден легендите на македонскиот фудбал Дарко Панчев и Илија Најдоски ја освоија светската клупска титула триумфирајќи со белградска Црвена ѕвезда над чилеански Коло Коло во финалето на Интерконтиненталниот куп.

Триесет и две години од светската титула на Панчев и Најдоски со Црвена ѕвезда

Во Центар - 08.12.2023

Пред 32 години на денешен ден легендите на македонскиот фудбал Дарко Панчев и Илија Најдоски ја освоија светската клупска титула триумфирајќи со белградска Црвена ѕвезда над чилеански Коло Коло во финалето на Интерконтиненталниот куп.

(Видео) 32 години од светската титула на Панчев и Најдоски со Црвена звезда

Макфакс - 08.12.2023

На денешен ден пред 32 години, на 8 декември 1991 година во Токио, фудбалерите на Црвена звезда го совладаа Коло Коло од Чиле со 3:0 и станаа светски шампиони. Звезда како шампион на Европа го победи шампионот на Јужна Америка и освојувач на Купот ...

(Видео) 32 години од светската титула на Панчев и Најдоски со Црвена звезда

Опсервер - 08.12.2023

На денешен ден пред 32 години, на 8 декември 1991 година во Токио, фудбалерите на Црвена звезда го совладаа Коло Коло од Чиле со 3:0 и станаа светски шампиони. Звезда како шампион на Европа го победи шампионот на Јужна Америка и освојувач на Купот ...

Денот кога Панчев и Најдоски станаа светски шампиони: Триесет и две години од светската титула на Црвена звезда

Република - 08.12.2023

Пред 32 години на денешен ден легендите на македонскиот фудбал Дарко Панчев и Илија Најдоски ја освоија светската клупска титула триумфирајќи со белградска Црвена звезда над чилеански Коло Коло во финалето на Интерконтиненталниот куп.

(Видео) 32 години од светската титула на Панчев и Најдоски со Црвена звезда

Скопје1 - 08.12.2023

На денешен ден пред 32 години, на 8 декември 1991 година во Токио, фудбалерите на Црвена звезда го совладаа Коло Коло од Чиле со 3:0 и станаа светски шампиони. Звезда како шампион на Европа го победи шампионот на Јужна Америка и освојувач на Купот ...

32 години од светската титула на Панчев и Најдоски со Црвена ѕвезда

MakPress - 08.12.2023

Пред 32 години на денешен ден легендите на македонскиот фудбал Дарко Панчев и Илија Најдоски ја освоија светската клупска титула триумфирајќи со белградска Црвена ѕвезда над чилеански Коло Коло во финалето на Интерконтиненталниот куп.

[ВИДЕО] 32 години од светската титула на Панчев и Најдоски со Црвена звезда

Точка - 08.12.2023

На денешен ден пред 32 години, на 8 декември 1991 година во Токио, фудбалерите на Црвена звезда го совладаа Коло Коло од Чиле со 3:0 и станаа светски шампиони. Звезда како шампион на Европа го победи шампионот на Јужна Америка и освојувач на Купот ...

Триесет и две години од светската титула на Панчев и Најдоски со Црвена ѕвезда

OhridNews - 09.12.2023

Пред 32 години на денешен ден легендите на македонскиот фудбал Дарко Панчев и Илија Најдоски ја освоија светската клупска титула триумфирајќи со белградска Црвена ѕвезда над чилеански Коло Коло во финалето на Интерконтиненталниот куп.