TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Започнува саемот за книга во Франкфурт

Макфакс - 11.10.2018

Саемот на книга во Франкфурт, најголемиот саем на книга во светски размери, во средата ги отвори своите врати за професионалците од литературата. Оваа година, почесен гостин на саемот во Франкфурт е Грузија, која ќе се претстави со 70 автори и 350 ...

Македонија со свој штанд на Саемот на книгата во Франкфурт

Стандард - 10.10.2018

Саемот на книгата во Франкфурт годинава се реализира во периодот од 10 до 14 октомври, а во фокусот на македонското претставување ќе бидат нашата современа книжевност, можностите за соработка со странските партнери и, секако, сеопфатна промоција на ...

Фотографија на денот: Саем на книгата во Франкфурт

Deutsche Welle - 10.10.2018

Од денеска до 14 октомври во Франкфурт се одржува најголемиот меѓународен саем на книгата во светот. Годинава на него учествуваат околу 7500 излагачи од 110 земји. Земја-гостин на Франкфуртскиот саем на книгата годинава е Грузија, од каде допатуваа ...

Најголемиот светски саем на книги во Франкфурт годинава уште поголем

Кајгана - 10.10.2018

На најголемиот светски саем на книги во Франкфурт ќе се претстават околу 7.500 излагачи од 110 земји во светот. Според организаторите, саемот на книги во Франкфурт расте, годинава ќе има 3% повеќе излагачи отколку во 2017.

Македонска книжевност на Саемот на книгата во Франкфурт

Локално - 10.10.2018

Македонските писатели Петко Шипинкаровски и Мирјана Стојановска од денеска до 14 октомври ќе учествуваат на Саемот на книгата во Франкфурт, Германија. На манифестацијата ќе бидат промовирани романот „Утринска молитва“ на Шипинкаровски и поетската ...

Македонска книжевност на Саемот на книгата во Франкфурт

Република - 10.10.2018

Саемот на книгата во Франкфурт годинава се реализира во периодот од 10 до 14 октомври, а во фокусот на македонското претставување ќе бидат нашата современа книжевност, можностите за соработка со странските партнери и, секако, сеопфатна промоција на ...

Македонска книжевност на Саемот на книгата во Франкфурт

А1 On - 10.10.2018

Македонските писатели Петко Шипинкаровски и Мирјана Стојановска од денеска до 14 октомври ќе учествуваат на Саемот на книгата во Франкфурт, Германија. На манифестацијата ќе бидат промовирани романот „Утринска молитва“ на Шипинкаровски и поетската ...

Македонската литература на саемот во Франкфурт

Вечер - 10.10.2018

Македонската современа книжевност, можностите за соработка со странските партнери и промоција на Република Македонија како современа културна и книжевна средина ќе бидат претставени на Саемот на книга во Франкфурт, кој годинава се одржува од денеска ...

Македонска книжевност на Саемот на книгата во Франкфурт

Скопје инфо - 10.10.2018

Македонските писатели Петко Шипинкаровски и Мирјана Стојановска од денеска до 14 октомври ќе учествуваат на Саемот на книгата во Франкфурт, Германија. На манифестацијата ќе бидат промовирани романот „Утринска молитва“ на Шипинкаровски и поетската ...

Македонската литература на саемот во Франкфурт

Сител - 10.10.2018

Македонската современа книжевност, можностите за соработка со странските партнери и промоција на Република Македонија како современа културна и книжевна средина ќе бидат претставени на Саемот на книга во Франкфурт, кој годинава се одржува од денеска ...

Македонска книжевност на Саемот на книгата во Франкфурт

1tv - 10.10.2018

Македонските писатели Петко Шипинкаровски и Мирјана Стојановска од денеска до 14 октомври ќе учествуваат на Саемот на книгата во Франкфурт, Германија. На манифестацијата ќе бидат промовирани романот „Утринска молитва“ на Шипинкаровски и поетската ...

Македонската литература на саемот во Франкфурт

MTM - 10.10.2018

Македонската современа книжевност, можностите за соработка со странските партнери и промоција на Република Македонија како современа културна и книжевна средина ќе бидат претставени на Саемот на книга во Франкфурт, кој годинава се одржува од денеска ...

Македонската литература на саемот во Франкфурт

Канал5 - 10.10.2018

Македонската современа книжевност, можностите за соработка со странските партнери и промоција на Република Македонија како современа културна и книжевна средина ќе бидат претставени на Саемот на книга во Франкфурт Македонската современа книжевност, ...

Македонската литература на саемот во Франкфурт

Либертас - 10.10.2018

Македонската современа книжевност, можностите за соработка со странските партнери и промоција на Република Македонија како современа културна и книжевна средина ќе бидат претставени на Саемот на книга во Франкфурт, кој годинава се одржува од денеска ...