TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Над 360 илјади евра за доградба на стадионот „Тумбе кафе“

Н.Македонија - 10.06.2021

Со ребалансот на буџетот општината Битола ќе издвои 22 милиони денари, или над 360.000 евра за доградба на стдионот под „Тумбе кафе“. Ова беше заклучено на денешната седница на Советот, на која советниците расправаа за ребалансот на буџетот.

„Тумбе Кафе“ ќе добие нова пешачка патека

Н.Македонија - 10.06.2021

Наскоро култното место на Битола, „Тумбе кафе“ ќе добие нова пешачка патека. Реконструкцијата на пешачката патека на „Тумбе кафе“ се врши согласно Програмата за комунални дејности и уредување на градежно земјиште на Општина Битола.

Се реконструира пешачката патека на Тумбе кафе

Тера - 10.06.2021

Градоначалничката на Општина Битола, м-р Наташа Петровска, денес изврши увид на работните активности на Тумбе кафе, кои ова лето комплетно ќе ја променат повеќедецениската лоша состојба на патеката по која секојдневно минуваат голем број битолчани ...

Општина Битола: за еден месец комплетна реконструкција на асфалтната патека до Тумбекафе

Битола Њуз - 10.06.2021

Градоначалничката на Општина Битола, м-р Наташа Петровска, денес изврши увид на активности на Тумбе кафе, кои ова лето комплетно ќе ја променат повеќедецениската лоша состојба на патеката по која секојдневно минуваат голем број битолчани за спортски ...